Fædrelandsvennen

Vil det skal skinne i Søgne-skiltet

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no -

Søgne-skiltet bør skinne natt som dag, mener kommunen, og anker et avslag fra Vegdirekto­ratet.

Skiltet ble satt opp av en kameratgje­ng i 2011, uten at noen visste hvem de var.

Men skiltet fikk lov til å stå, og i 2014 sto karene bak initiative­t fram. De ble kåret til Årets Navn i Søgne i 2015, og seinere samme år ble et nytt og mer permanent skilt heist på plass med helikopter.

Kommunen har søkt Vegdirekto­ratet om varig lyssetting av skiltet, men fått avslag.

KOMMUNENS IDENTITET

«Vi ønsker sterkt at søknaden om lyssetting av skilt blir innvilget, dette er et tiltak som er viktig for kommunen og dens identitet», skriver kommunen i tilsvaret til Vegdirekto­ratets avslag.

Avslaget er begrunnet i at et lyssatt skilt vil ta for mye fokus bort fra veifarende på E 39.

I tilsvaret argumenter­er kommunen på sin side for at skiltet, som er plassert på en fjelltopp ca. 100 meter over E 39, nord for rundkjørin­gen til Tangvall, ikke vil være trafikkfar­lig.

«Skiltet er speilet mot sør-sør/ øst, og er mest synlig fra sentrumsbe­byggelsen på Tangvall. Budskapet i skiltet er enkelt (Søgne), og bokstavene framstår tydelige og enkle å lese. Vi mener at skiltet ikke tar uforholdsm­essig mye fokus bort fra veifarende på E 39. Dette endres ikke ved lyssetting», argumenter­er kommunen.

SKILT SOM UTSMYKNING

Kommunen trekker også fram et annet moment; at skiltet bør kunne vurderes som utsmykking, og argumenter­er med følgende punkt:

• Det er laget i ett eksklusivt eksemplar.

• Den fremmer ikke direkte kommersiel­le interesser.

• Det er som helhet av dekorativ og informativ karakter.

• Det er ikke et ledd i en organisert kampanje.

 ?? ARKIVFOTO: NICOLAI PREBENSEN, N247 ?? Søgne-skiltet er ikke lyssatt til vanlig, som det var på dette bildet. Nå søker Søgne kommune om varig lyssetting av skiltet.
ARKIVFOTO: NICOLAI PREBENSEN, N247 Søgne-skiltet er ikke lyssatt til vanlig, som det var på dette bildet. Nå søker Søgne kommune om varig lyssetting av skiltet.
 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: NICOLAI PREBENSEN, N247 ?? Kameratgje­ngen bak Søgne-skiltet, både det nye og det gamle, ble i 2015 kåret til Årets navn i Søgne. F.v. Marius Hatlem, Njaal Birkeland og Svein Ove Langenes Olsen.
ARKIVFOTO: NICOLAI PREBENSEN, N247 Kameratgje­ngen bak Søgne-skiltet, både det nye og det gamle, ble i 2015 kåret til Årets navn i Søgne. F.v. Marius Hatlem, Njaal Birkeland og Svein Ove Langenes Olsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway