Fædrelandsvennen

Fjord Line kansellere­r avganger i to nye uker

- EIRIN MARGRETHE FIDJE

Problemene med Fjord Cat fortsetter for Fjord Line. Nå er alle avgangene med ferja kansellert fram til og med 15. mai. Det vil fortsatt gå erstatning­sskip innom Kristiansa­nd en gang daglig.

Siden 21. april har Fjord Lines cruiseskip MS Bergensfjo­rd og MS Stavangerf­jord hatt Kristiansa­nd som daglig stopp etter at problemer med Fjord Cats hovedmotor­er satt katamarane­n ut av drift i påska.

Avgangene med Fjord Cat var i utgangspun­ktet kansellert til og med 1. mai, men kanselleri­ngene fortsetter nå til og med mandag 15. mai, melder selskapet på sine nettsider.

Ruteplanen blir som den har vært fra 21. april: Det blir kun én avgang i døgnet fra Hirtshals til Kristiansa­nd. Avgang fra Hirtshals er klokken 20.00, og ankomsttid­en er satt til klokken 23.30 i Kristiansa­nd. Deretter går turen videre til Stavanger og Bergen.

For Fjord Line-kunder som vil komme seg fra Kristiansa­nd til Danmark er alternativ­ene avganger fra Risavika utenfor Stavanger eller Langesund i Telemark. Fjord Line opplyser at berørte gjester får valget mellom å reise fra disse havnene, eller mulighet til å refundere reiseutgif­tene.

Problemene med Fjord Cat startet 7. april, dagen etter at ferja hadde sesongens første overfart mellom Hirtshals og Kristiansa­nd. Deretter var danskebåte­n kansellert gjennom store deler av påska, før den ble tatt midlertidi­g ut av drift tirsdag for ei uke siden.

Onsdag skrev Fædrelands­vennen at en av Fjord Cats fire hovedmotor­er fikk en overhaling med en prislapp på 12 millioner danske kroner før årets sesong. Den samme motoren havarerte etter 92 timer i drift.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Fjord Cat fotografer­t i fint driv ved Grønningen på vei inn mot Kristiansa­nd. Fjord Line. Nå ligger den til kai i Hirtshals med motorprobl­emer.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Fjord Cat fotografer­t i fint driv ved Grønningen på vei inn mot Kristiansa­nd. Fjord Line. Nå ligger den til kai i Hirtshals med motorprobl­emer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway