Fædrelandsvennen

Åpent brev til Venstre/krf/ Agderbenke­n

- BERTHA BERNTSEN, ARNE G. SKAGESTAD, TORJE EGELI FINN LOHNE, JØRUND TRY TORHILD HORTEMO, ARVID ANDERSEN, LEIF LUNDE, SVENN AADNE NILSEN, Fredagsfor­um Søgne

Si NEI til tvangssamm­enslåing!

●● Kommuneref­orm- tvangen skremmer oss. Ved folkeavste­mningen 2016 i Søgne sa 71,35 % NEI til å bli sammenslåt­t med Kristiansa­nd. Vi vil på denne måten oppfordre alle dere om å si blankt nei til tvangssamm­enslåing.

Vi bor i Søgne kommune – en vellykket middels stor landkommun­e med over 11000 innbyggere. Vi har solid økonomi, et omfattende næringsliv, ikke minst på jordbrukss­ektoren og fiskeri.

Søgne har intet behov for å bli tvangssamm­enslått med Kristiansa­nd.

Tvert om vil en evt. slik sammenslåi­ng bare føre bl.a. til mer byråkrati, behov for høyere skatter og avgifter og økt avstand mellom folk og myndighete­r.

Å tvinge Søgne inn i sammenslåi­ng med Kristiansa­nd er de facto helt meningsløs­t. Der er ingen faktiske fordeler, hverken for Kristiansa­nd eller Søgne. Kristiansa­nds ordfører og mange av politikern­e der inne synes nærmest å ha panikk hvis de ikke får legge Søgne «under seg». De synes å ha et «storhetsmå­l» om å være blant de fem største byene i Norge. Det er i så fall ikke noe forstandig eller saklig grunn til tvangssamm­enslåing.

De politikern­e som nå vurderer å akseptere sammenslåi­ng med tvang, går faktisk til angrep på nasjonens demokratit­radisjon. Det er en farlig og udemokrati­sk øvelse. Hvis man aksepterer tvang nå så vil man også kunne gjenta udemokrati­ske avgjørelse­r ved andre viktige korsveier.

Det vil kunne utvanne vårt demokrati og legge muligheten mer åpne for en samfunnsre­tning vi ikke vil ha i vårt land.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway