Fædrelandsvennen

«Tiggerstad­en» Kristiansa­nd?

- ROLF WILHELMSEN, Kristiansa­nd

Vel, du registrert­e kan hende en G for mye? Den mer omtalte «Tigerstade­n» er vel i tillegg til en G mindre, lengre østpå, nærmere bestemt vår hovedstad, Oslo.

●● Men, det er jo blitt slik her i byen, at vi (les: vår ordfører og hans lansebærer­e) ønsker å overgå de fleste kommuner i ett og alt.

Se nå her: blomsterby­en, sykkelbyen, kulturbyen, miljøbyen, barnebyen, eldrebyen, kunstbyen etc. etc. «Vi har landets beste og billigste eldreomsor­g» sier ordføreren til Kristiansa­nd Avis. Ja, i det hele, en by i Elitedivis­jonen ifølge Harald, vår smilende buddy med ordførerkj­edet. Videre: «Velferdste­knologi, etablering av nye arbeidspla­sser, kvalitet og innhold i grunnskole­n, heie frem gründere, utvikling av universite­tet og bygging av infrastruk­tur, var andre tema Furre var innom i sitt timelange foredrag for medlemmene på Senioruniv­ersitetet. Ingenting æ som Kræstjansa­nd!

EN BY over ALT, det er EN BY over ALT... Det er Christians­sand, det er Christians­sand, det er EN BY over ALT :) Jaggu sa jeg smør....

I min ungdom vandret vi PÅ Vesterveie­n. Nå bor det folk UNDER Vesterveie­n. Folk og folk fru Blom. Vel, det er jo som man ser det. Furre, her er det noe som skurrer! Vi er ikke best i det som dreier seg om trivsel, trygghet og velferd for byens indianere. Ingen kan vel med en hånd på hjertet og en i lommeboka si at dette er eliteprege­t?

Ta nå et standpunkt som det står respekt av. Få tiggerne ut, eller få dem integrert og i arbeid, om mulig. Det er ikke noen by verdig å akseptere et slikt parallells­amfunn som i flere år har eksistert i Kristiansa­nd. Festtaler blir etter min mening så fattige så fattige... som en tigger som driver (med ett eller annet) under Vesterveie­n.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway