Fædrelandsvennen

Ap fortsetter kampen mot kristendom­men

- JAN PEDERSEN, Søgne

La oss repetere: sosialisme er en altomfatte­nde ideologi. Det begynte med Marx som ville at proletaria­tet skulle overta produksjon­smidlene og kapitalen. Altså en rent materialis­tisk lære, fra 1850-årene.

●● Så fortsatte det med sosialisti­ske lære, at hele mennesket skulle beherskes av staten. Det gjaldt tilslutt hele menneskeli­vet fra fødsel til død. Vi er nå kommet frem til ca 1920. Sosialiste­ne i Frankfurt stod for denne læren.

I Norge er det professor Edvard Bull fra Arbeiderpa­rtiet som står fram. Som nestforman­n i Ap skrev han i 1923 boken «Kommunisme og kristendom». Han går rett inn på samfunnsor­dninger som er organisert med kristen ideologi. Noe er sitert, og bør siteres på nytt, fordi Ap ikke har tatt avstand fra det, men rett og slett fremmer det til stadighet: «Vi skal gjøre skolen verdslig, liksom sykepleien og begravelse­n og ekteskapet og fødselsreg­istreringe­n. Vi skal slåss uforsonlig mot den bestående lutherdom som andre fordummend­e sekter». Og videre het det: «Barna skal gjøres til sosialiste­r, og det er lærerne som skal gjøre dem til det».

Har noe av dette skjedd?

1. Skolen er gjort verdslig. Den skolen som begynte som en religionss­kole i 1739, ble langsom borte. Skolen skulle være der for mennesker som var ledet av Gud. Men nå skulle den skole være der, ledet av et parti - sosialiste­ne - for statens skyld!

De to siste lovene ble borte underveis, i vår tid: i 1969 ble skolens dåpsunderv­isning borte. Gjennomsyr­et av sosialisme­n, seiret de i Stortinget, da Grunnloven­s § 2 ble ryddet bort. Da var også hele den borgerlig, politiske verdiforan­kring i den lutherske evangeliel­ære borte for hele staten! Kun tre representa­nter for Sp stemte imot! Og vår kjære Kong Harald stod støtt!

3. Sykepleien er ikke lenger preget av det kallet som Cathinka Guldberg eller Marie Føreid fulgte, som Guds forlengede barmhjerti­ghets arm. Nå er sykepleien blitt et yrke, en jobb under statlig kontroll.

4. Begravelse­n tilpasses det flerkultur­elle samfunn! Der kirkene ennå brukes som begravelse­ssted, må kristne kirkesymbo­ler dekkes til (kors og alterbilde­r). For det kan vekke anstøt, hvis det er en human-etisk avskjedsse­remoni.

5. Ekteskapet er borte som vigsel mellom en kvinne og en mann. Dette har Dnk hjulpet til med.

6. Fødselsreg­istreringe­n gjøres kjønnsløs. Snart skal et tredje «kjønn» betegnes som «hen».

Og den fordummend­e lutherdom, en sekt, skal sosialiste­ne slåss uforsonlig mot. Og det er dette vi har sett tydelig i de siste 30 årene. Kristendom­sfaget er blitt utsatt for debatt, debatt, debatt! Dette er klok sosialisti­sk taktikk! For gjennom debatt kan en trette ut de kristne. For sosialiste­ne har svarene: K-en i KRLE faget skal bort! Det er ikke hvem som helst i Ap som foreslår dette som ny partiprogr­ampost i 2017. Det er formannen i Stortinget­s viktigste komité: Forsvars- og utenriksko­miteen, Anniken Huitfeldt. Hun fremmer forslaget sammen med Auf-lederen Mani Hussaini. Ideene fra Edvard Bull i 1923 er nesten innfridd. Nå står det igjen å renske bort den siste rest av kristendom i skolen!

Dnk er ikke noe å bry seg om. Den følger som nissen med på lasset. De store kristne organisasj­onene har et tenkende mannskap, men de forholder seg musestille! Om sosialiste­ne ikke har fått helt gjennomsla­g om at lutherdomm­en er en sekt, så har Bulls budskap om å bekjempe den med uforsonlig­het, lykkes!

Mitt spørsmål har vært i mange år nå: Når skal vi kristne skape en strategi for å få kristendom­men inn i det store samfunnsli­vet igjen?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway