Fædrelandsvennen

– Første gang vi må revansjere en seier

- HERMAN FOLVIK

Fløy slo Vindbjart 4–3 i fjor sommer, men mistet poengene grunnet «feil i papirene». Onsdag smeller de sammen i cupen.

– Vi må dobbeltsje­kke at vi har alt under kontroll. Vindbjart vil sikkert prøve alt de kan for å finne noe og ta oss på. Det er første gang vi må revansjere en seier, sier Mattias Andersson, Fløy-trener før cupkampen på øya klokka 18.00 onsdag.

I august vant Fløy 4–3 over Vindbjart i en ellevill kamp. Men Fløy brukte Torjus Kydland som ikke var spillebere­ttighet grunnet gule kort. Vindbjart leverte protest og fikk medhold, tre poeng og 3–0-seier. Det satte store følelser i sving.

– Vi har alt under kontroll nå. Vi er veldig tente. Vi er på offensiven selv om Vindbjart spiller et hakk høyere. Det er et godt lag og vi er forberedt, sier Andersson.

– trigger oss

Vindbjart står med en seier og ett tap i 2. divisjon. I 3. divisjon står Fløy med to av to seiere. Venndølene er klar for årets eneste møte mot rivalene fra øya.

– Det har blitt kastet ord fra den ene kanten til den andre og full fyr i teltet i ti år. Vi har stort sett gått med hevet hode ut og dette trigger oss, sier Steinar Skeie, Vindbjart-trener.

De tåler å kalle seg favoritter før bortemøtet på Flekkerøy.

– Vi gleder oss. Fløy har rigga seg godt opp for et opprykk, men vi tåler å si at vi er favoritter. Vi har planen klar og gleder oss fælt, sier Steinar Skeie, Vindbjart-trener.

På Fløys nettsider er det blitt lagt ut et brev om forholdet mellom klubbene med anonym avsender.

– Det er forsåvidt velskrevet, så kan man spørre seg noe om en del av innholdet og at det er anonymt, men det er gøy, sier Skeie.

Begge Jakter Bonus

De to trenerne sier begge at de håper på mye folk. Begge jakter også en bonus i andre runde – kanskje å få hjemmekamp mot Start i runde to.

– Defintivt håper vi å markere oss i cupen i år også. Vi tar Fløy først, også vet vi at det ligger en bonus i andre enden, sier Skeie.

Vindbjart har de to siste årene slått Start og Jerv i cupen.

– Vi har sett lenge fram til denne kampen. Så ville det betydd mye sportslig og økonomisk å gå videre i cupen, sier Andersson.

Også i fjor møttes Fløy og Vindbjart i cupen. Da vant venndølene på straffer.

Kampen kan du følge på Fædrelands­vennens nettsider.

 ?? LANDSVENNE­N/ARKIV FOTO: FÆDRE- ?? Fløy-trener Mattias Andersson og Vindbjart-trener Steinar Skeie møtes til cupfest på Flekkerøy onsdag klokka 18.00
LANDSVENNE­N/ARKIV FOTO: FÆDRE- Fløy-trener Mattias Andersson og Vindbjart-trener Steinar Skeie møtes til cupfest på Flekkerøy onsdag klokka 18.00

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway