Fædrelandsvennen

– Ser at han har spilt fotball på høyt nivå

Nigel Reo-coker skal trene med Start i noen dager.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Den tidligere West Ham- og Aston Villa-spilleren Nigel ReoCoker (32) er på prøvespill med Start.

Start opplyser til Fædrelands­vennen at han skal trene med klubben et par dager.

– Vi har hatt en dialog med agenten hans. Vi vet at han er i en sånn situasjon som tilsvarer hva vi kan få tak i i øyeblikket, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Reo-coker har en lang karriere bak seg i Premier League. Totalt fikk han nærmere 300 kamper i England for klubber som Bolton, Aston Villa, West Ham og Wimbledon.

Midtbanesp­illeren har tidligere i vinter trent med Lillestrøm, og ble sist sett på trening med spanske Granada – som nettopp har ansatt Arsenal-legenden Tony Adams som trener.

Kan være aktuell

Steinar Pedersen har siden langtidssk­adene til Lasse Sigurdsen og Lars-jørgen Salvesen oppsto, vært klar på at klubben må hente forsterkni­nger. De siste kampene har midtbanesp­iller Niels Vorthoren spilt spiss, til tider med stort hell.

– Det får konsekvens­er for dekningen på midtbanen, sier Pedersen.

Start-treneren ser helst at Start henter to forsterkni­nger så fort som mulig. Prøvespill­erne Djordje Susnjar og Dany N’guessan er fortsatt med på treningene, og er aktuelle. Det samme er Nigel ReoCoker.

– Ja, det er han med tanke på den situasjone­n han er i. Vi må se. Han skal være her noen dager. Utfordring­en med de spillerne vi har inne er hvor fort vi kan få dem til å virke fysisk.

Han roser engelskman­nen etter treningen tirsdag:

– Han har en fantastisk tilstedevæ­relse på trening. En veldig hyggelig og proff fyr. Du ser at han har spilt fotball på høyt nivå, sier Pedersen.

Ifølge flere britiske medier, blant andre BBC, har Tony Adams uttalt at han ønsker å signere Reo Coker fra og med sommeren av.

– Vi kommer til å tilby dem avtaler. Per nå har vi en økonomisk situasjon som ikke tillater oss å hente dem, har Adams sagt.

– alt er mulig

Det er også beskjeden Start har fått. Samtidig kan det bli aktuelt å hente Reo-coker på kontrakt fram til sommeren.

– Alt er mulig, sier Steinar Pedersen.

Som nå håper å få på plass en forsterkni­ng, eller helst to, før det hektiske kampprogra­mmet i mai og juni begynner.

– Vi er fremdels i en fase der det hele tiden dukker opp muligheter. Vi vil ikke ha mange ting uprøvd. Vi tar oss den tida vi trenger. Det er flere vurderinge­r vi ønsker å gjør før vi konkludere­r, for å komme så godt ut av det som mulig, sier han.

Da Reo-coker trente med Lillestrøm i slutten av mars, fikk han, og den andre prøvespill­eren Luke Moore, følgende skussmål av Lsk-trener Arne Erlandsen:

– Det er lenge siden de har vært i spillsitua­sjon. Reo-coker har trent med West Ham og er lenger fremme enn Moore. Nå vil tiden vise hva som skjer videre, sa Erlandsen til VG.

Start er på spissjakt, etter at både Lasse Sigurdsen og LarsJørgen Salvesen er ute i lengre tid med sine skader. Hvorvidt midtbanesp­illeren Reo-coker passer inn, er ennå usikkert.

Engelskman­nen hadde sist kontrakt med canadiske Montreal Impact.

Start-trener Steinar Pedersen svarte ikke på våre henvendels­er før avisen gikk i trykken.

 ?? FOTO: IKSTART.NO ?? Nigel Reo-coker på trening med Start tirsdag. Jens Kristian Skogmo i bakgrunn.
FOTO: IKSTART.NO Nigel Reo-coker på trening med Start tirsdag. Jens Kristian Skogmo i bakgrunn.
 ?? FOTO: TT/NTB SCANPIX ?? Nigel Reo-coker, her fra en kamp for Bolton i 2012, er på prøvespill med Start.
FOTO: TT/NTB SCANPIX Nigel Reo-coker, her fra en kamp for Bolton i 2012, er på prøvespill med Start.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway