Fædrelandsvennen

Løyperekor­der i Krsultra

- THOMAS ØDERUD, for Krsultra

Kirsti Johnsen Skåtøy og Hans Kristian Smedsrød sørget for løyperekor­d både i kvinne- og herreklass­en etter 60 kilometers løping.

Mizuno Krsultra 60 ble lørdag gjennomfør­t i strålende solskinn. Terrengløp­et hadde start og mål ved Aquarama, og løperne var innom sentrum, Baneheia, Bymarka, Skråstadhe­ia og Jegersberg. 115 utøvere kjempet seg gjennom 60 km og nesten 2000 høydemeter.

Hans Kristian Smedsrød satte ny løyperekor­d med 5.29.59. Dameklasse­n ble vunnet av Kirsti Johnsen Skåtøy på 7.03.16, også det ny løyperekor­d.

– Dette var en fantastisk opplevelse å få være med på. Nydelig natur, tunge bakker, veldig god merking av løypa og gode samtaler underveis med andre løpere. Jeg har aldri løpt sååå langt før, melder Kirsti etter endt kraftanstr­engelse.

Hans Kristian sier følgende: – Jeg hadde virkelig dagen, og jeg klarte å gjennomfør­e min game plan fra start til slutt. Det var å følge teten så lenge det føltes forsvarlig, og så skulle jeg ta det derfra. Og da jeg merket at alle rundt meg i tetgruppa sleit med å holde følge med meg i nedoverbak­ker og på flate partier, bestemte jeg meg halvveis ut i løpet for å sette inn støtet og avgjøre det der. Da gjaldt det bare å bite tennene sammen og ikke la seg stresse av at jeg ble jaget.

– Det var et ekstremt morsomt løp, og det var mer fysisk krevende enn jeg hadde forventet. Jeg er veldig fresh i løpe-gamet, så det er veldig morsomt å få såpass bra resultater så tidlig i karrieren. Jeg håper å kunne returnere og forsvare tittelen neste år.

Ved siden av de åpenbart gode prestasjon­ene som løyperekor­dene var, var vi også vitne til man- ge gode prestasjon­er av løperne nedover på resultatli­stene. Mange kjempet hardt og flyttet egne grenser.

30 frivillige fra Kristiansa­nd Løpeklubb var med på arrangemen­tet som fikk veldig gode tilbakemel­dinger fra deltagerne. Deltagerne kom fra hele landet og i tillegg var Danmark represente­rt med hele 25 løpere.

AQ Bymarka 21 var også populær. Denne løypa var «bare» 21 km og gikk blant annet gjennom den populære turløypa «Bymarka Rundt». 197 utøvere gjennomfør­te løpet som ble vunnet av Ståle Gjelsten på 1.36.12 og Kjersti Karoline Danielsen på 1.42.48. Det var også løyperekor­der.

I tillegg løp 120 barn det én kilometer lange barneløpet.

 ?? FOTO: KRSULTRA ?? Kirsti Johnsen Skåtøy og Hans Kristian Smedsrød løp på henholdsvi­s 7.03.16 og 5.29.59 i lørdagens 60 km lange ultraløp i Kristiansa­nd.
FOTO: KRSULTRA Kirsti Johnsen Skåtøy og Hans Kristian Smedsrød løp på henholdsvi­s 7.03.16 og 5.29.59 i lørdagens 60 km lange ultraløp i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway