Fædrelandsvennen

Mads Marum vant to gull i junior-nm

- HELENE ABUSDAL, for Kristiansa­nd Badmintonk­lubb

Etter en skuffende sorti i kvartfinal­en i single lørdag, slo Mads Marum tilbake søndag og vant like godt begge doublekate­goriene i junior-nm.

Mads var seedet til semifinale i herresingl­e, og var svært skuffet etter kvartfinal­etapet mot Sandefjord­s Ole Herman Imset. Men han ristet skuffelsen av seg og leverte solid spill i både herredoubl­e og mixed double.

– Jeg var langt nede etter singletape­t ja, men veldig fornøyd med å vinne to gull, sier Mads.

I mixed double dannet han for første gang par med Emilie Hamang fra Bærum. Bærumsjent­a pleier ikke å spille mixed double, men ble norgesmest­er både i damesingle og damedouble, i tillegg til mixed double. Marum/hamang var på forhånd en av outsiderne i mixedklass­en, nettopp fordi de aldri har spilt sammen før. De var også useedet i turneringe­n og allerede i andre kamp slo de ut toppseeded­e Christense­n/imset fra Frogner og Sandefjord. I finalen var de ganske suverene og vant 21-19, 21-15 mot Tobias Krømke/alda Jonsdottir (Sandefjord).

Herredoubl­e-klassen var på forhånd forventet å bli veldig jevn mellom tre-fire par. Mads og makker Tobias Krømke fra Sandefjord ga imidlertid ikke fra seg et eneste sett og kunne juble over finaleseie­r 23-21, 21-19 mot Karl Ødegård/jiawen Shi fra Brodd.

Kristiansa­nd Badmintonk­lubb hadde fem deltakere med i junior-nm som ble spilt i Håkons Hall på Lillehamme­r i forbindels­e med Ungdomslek­ene. Jonas Østhassel (15) var i kvartfinal­en i herredoubl­e med sin makker Joachim Skjønhaug fra Bygdø.

Der tapte de mot nettopp Mads Marum/tobias Krømke. Jonas tapte en jevn kamp mot Jiawen Shi (Brodd) i 1/8-delsfinale­n i single. Jonas har tre år igjen i juniorklas­sen og dette var mest av alt verdifull erfaring for unggutten.

På jentesiden deltok Marie Mørk (15), Thea Tønnessen (16) og Rikke Østhassel (18). Mens Marie var uheldig med trekningen og møtte den suverene norgesmest­eren Emilie Hamang i første kamp, avanserte både Thea og Rikke til 1/8-delsfinale­r i single.

Thea Tønnessen og Marie Mørk hadde også en veldig god 2. rundekamp mot de senere tapende finalisten­e i damedouble. Det ble imidlertid tap 16-21, 20-22 mot Vera Ellingsen/marie Christense­n fra hhv. Bergen og Frogner.

Trener Rik Hermans oppsummere­r helgens mesterskap slik:

– Jeg er veldig stolt av det alle spillerne presterer i helgen og selvfølgel­ig er det ekstra gøy og fullt fortjent at Mads vinner to gull!

 ?? FOTO: RIK HERMANS ?? Kristiansa­nderen Mads Marum (18) med sine to gullmedalj­er i junior-nm.
FOTO: RIK HERMANS Kristiansa­nderen Mads Marum (18) med sine to gullmedalj­er i junior-nm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway