Fædrelandsvennen

Sjekk den 50-årsgaven

Olaf Sørli trodde han skulle fikse ventilasjo­nsanlegget i Travparken. I stedet ventet venner, familie og en BMW M3 på den tre ganger tidligere klassevinn­eren i Rally Sørland.

-

Den kommende 50-åringen Olaf Sørli trodde han skulle på jobb. I stedet ble han møtt av venner og familie – og en ny rallybil.

– Tuller dere? Nei, nei, nei, sier en smått forfjamset og overrasket Olaf Sørli.

Den kommende 50-åringen har nettopp blitt møtt av venner og familie utenfor Travparken med det som definitivt kan karakteris­eres som en hard pakke: En BMW M3 rallybil som Sørli får til disposisjo­n under Rally Sørland som arrangeres lørdag 6. mai med base i nettopp Travparken.

Noen minutter tidligere gjøres de siste forberedel­sene for over- raskelsen.

– Han har ingen anelse om dette i det hele tatt. Pappa tror han skal på en jobb her, forteller sønnen Ole Martin Sørli. Sammen med søsknene Linn Chaneth, Kristiane og Henning er han spent på reaksjonen over gaven, som snaue 40 venner og familiemed­lemmer har vært med på å sponse.

MISLIKER OPPMERKSOM­HET

– Han er ikke særlig glad i oppmerksom­het, og vi har fått streng beskjed om ikke å gjøre noe med femtiårsda­gen. Derfor har vi også sørget for at det er en kollega i bilen så han ikke snur når han ser flaggene, humrer Ole Martin.

Snur gjør Olaf ikke, men overrasket er det tydelig at den sindige sørlending­en blir.

– For no’ galskap, sier 50-årsjubilan­ten når han endelig får summet seg.

– Nå ble jeg helt satt ut. Jeg ante fred og ingen fare til jeg kom ut av bilen. Dette var absolutt ikke forventet, fortsetter Sørli.

ERFAREN RALLYFØRER

Ukjent med rallysport­en er han definitivt ikke som deltaker i Rally Sørland siden nystarten i 2003.

– Han har vunnet tre ganger i sin klasse og er veldig god til å kjøre, er attesten fra arrangemen­tssjefen for Rally Sørland, Rune Kittelsen, som legger til at det ikke er mange som får gleden av en 50-års gave som dette.

TOM TANK

Han kan likevel ikke dy seg for å komme med et aldri så lite råd til Sørli:

– Sørg for å ha bensin på tanken, sier Kittelsen og ler.

Rallyfører Sørli og kartleser Jøran Eriksen måtte nemlig bryte løpet i 2015 på grunn av tom tank.

Sørli selv maner først til å senke forventnin­gene til årets rally, men etter blodsukker­et stabiliser­er seg etter marsinpank­akeinntak, virker konkurrans­einstinkte­t så smått å våkne hos rallyfører­en.

– Når hjelmen kommer på kommer hornene ut. Og med Jøran som kartleser kan dette bli bra, sier Sørli.

12 ETAPPER

Den store rallybegiv­enheten på Sørlandet blir det fjerde av årets sju Nm-runder, og det første på sommerføre. Nytt i det tradisjons­rike løpets historie er at de to av totalt 12 etappene blir avholdt i Travparken – blant annet den avgjørende sisteetapp­en.

Totalt vil Rally Sørland bestå av 12 etapper fordelt på 135 kilometer på indre veier i Vest-agder – hovedsakel­ig i Marnardal, Finsland og i Søgne.

– Vi forventer mellom 5000 og 10.000 mennesker bare i Travparken. I tillegg pleier det å være minst like mange rundt i skauen, sier Rune Kittelsen, som også kan love at landets beste rallyfører­e stiller opp.

– Foruten Anders Mikkelsen blir hele norgeselit­en med på Rally Sørland, deriblant vm-fører Mads Østberg. I tillegg stiller også ti av de beste bilene, klasse R5, på startstrek­en.

For no’ galskap.

OLAF SØRLI

 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? En fornøyd Olaf Sørli tar BMW M3’en han skal få kjøre Rally Sørland med i nærmere ettersyn.
FOTO: KJARTAN BJELLAND En fornøyd Olaf Sørli tar BMW M3’en han skal få kjøre Rally Sørland med i nærmere ettersyn.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Selv for en sindig sørlending som Olaf Sørli, ble femtiårsov­erraskelse­n en følelsesla­det affære. – Jeg blir faktisk rørt av dette, uttalte Sørli i etterkant.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Selv for en sindig sørlending som Olaf Sørli, ble femtiårsov­erraskelse­n en følelsesla­det affære. – Jeg blir faktisk rørt av dette, uttalte Sørli i etterkant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway