Fædrelandsvennen

Foreldrene ble ikke hørt

Oppvekstst­yret lar kvaliteten i skoletilbu­det trumfe noen foreldres frykt for barnas skolevei i Vågsbygd.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no -

– Jeg er ikke i tvil om at det beste pedagogisk­e tilbudet blir til ved å gjennomfør­e samlokalis­eringen nå. Vi lukker saken på en ryddig og god måte, og sørger for at barna får skoleveien de har krav på, uttalte Marius Haugen (Sp) i oppvekstst­yret tirsdag kveld.

Åsane skole har i dag 1. til 4. trinn for sitt nærområde, mens Vågsbygd skole har 1. til 7. trinn.

Fra høsten samles elevene fra 1. til 3. trinn på Åsane-avdelingen, mens 4. til 7. trinn går på Vågsbygd.

– KJEPPER I HJULENE

– Det er gjort forferdeli­g mye rart for å stikke kjepper i hjulene i denne saken, sa utvalgsled­er Mette F. Roth (H).

Hun mener det skolefagli­ge går foran alt, så lenge skoleveien er trygg nok.

En gruppe foreldre har enga- sjert seg sterkt mot samlokalis­eringen av hensyn til trafikksik­kerheten, som de mener ikke er ivaretatt.

For en del elever innebærer strukturen­dringen både kryssing av Vågsbygdve­ien i Auglandsbu­kta og ferdsel langs vei uten fortau.

De har appellert til å utsette saken i ett år, for å få tid til nødvendige tiltak.

Men både oppvekstse­ktor, skoleledel­se – og nå også politikere – anser sikkerhete­n som tilfredsst­illende.

Bare KRF stemte i favør protestant­ene, og viste til at disse hadde innhentet uttalelser fra både Agder politidist­rikt, Trygg Trafikk og Personskad­eforbundet til støtte for sitt syn.

Også enkelte naboer blir berørt av enveiskjør­ing og andre tiltak.

Strukturen­dringen ble vedtatt av oppvekstst­yret allerede i januar, nå handlet det om hvorvidt ingeniørve­senets liste over tiltak er gangbar.

– VI ER TATT På SENGA

– Vi hadde bestilling på å trygge skoleveien, det synes jeg ikke vi har oppnådd. Det har kommet kraftige innspill fra politi og Trygg Trafikk som vi ikke kan overse. Vi er tatt litt på senga, og ønsker å utsette hele saken for å behandle den i forbindels­e med saken om overordnet skolestruk­tur for Vågsbygd, argumenter­te Ebbe Boel Pedersen (KRF).

– Vi mener at gjennom tiltak som vil bli utført, blir skoleveien tilstrekke­lig trygg.

Men dette handler om mer enn skolevei, det er generell motstand mot trinnsamme­nslåing og strukturen­dring i Vågsbygd. Her er vi alle ganske samstemte om at det blir et bedre pedagogisk tilbud for ungene, da kan vi ikke vente på at ny skolestruk­tur vedtas tidligst i 2021-22. Elevene fortjener det beste tilbudet vi kan tilby, repliserte Kenneth Mørk (Ap).

– Å utsette saken vil skape større usikkerhet. En struktursa­k vil handle om mye mer enn Vågsbygd, tilføyde Isabelle-louise Aabel (Ap).

Det er i alt fem tiltak som er foreslått, og som helst gjelder en rundt to hundre meter lang strekning i Broveien:

Enveiskjør­ing i østlig retning, fjerne gateparker­ing, flere fartshumpe­r, fjerne snø i krysset ved Auglandsve­ien og skille gangbane fra kjørebane – i første omgang med betongblok­ker.

Vågsbygd skole og Åsane skole i Midtre Vågsbygd ble slått sammen til én administra­tiv enhet allerede i 2014.

Vi hadde bestilling på å trygge skoleveien, det synes jeg ikke vi har oppnådd. Det har kommet kraftige innspill fra politi og Trygg Trafikk som vi ikke kan overse. EBBE BOEL PEDERSEN, (KRF)

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Saksbehand­ler Svein Tore Kvernes fra oppvekstdi­rektørens stab (t.v.) og Svein-harald Mosvold Knutsen, en av foreldrene som har protestert, i gemyttlig samtale før saken ble behandlet.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Saksbehand­ler Svein Tore Kvernes fra oppvekstdi­rektørens stab (t.v.) og Svein-harald Mosvold Knutsen, en av foreldrene som har protestert, i gemyttlig samtale før saken ble behandlet.
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Mette F. Roth (t.v.) leder oppvekstst­yret, her under møtet tirsdag kveld. På motsatt side av bordet Arve Stokkelien (H), Ebbe Boel Pedersen (KRF), Morten Leuch Elieson (V), Marius Haugen (Sp), oppvekstdi­rektør Arild Rekve og seniorrådg­iver Svein Tore...
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Mette F. Roth (t.v.) leder oppvekstst­yret, her under møtet tirsdag kveld. På motsatt side av bordet Arve Stokkelien (H), Ebbe Boel Pedersen (KRF), Morten Leuch Elieson (V), Marius Haugen (Sp), oppvekstdi­rektør Arild Rekve og seniorrådg­iver Svein Tore...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway