Fædrelandsvennen

Tiggerforb­ud eller vice versa?

- JOSTEIN KURDØL Kristiansa­nd

Denne debatten som har pågått siden tiggerne kom til vår «blaude kyststribe» generelt og til Sørlandets hovedstad spesielt er etter min mening uverdig.

●● Ifølge Sørlandsse­ndinga 25/4 toer partiet Høyre seg for å ha noen lokal mening, men vil overlate til nasjonale myndighete­r (moderparti­et) å avgjøre et nasjonalt forbud.

Hittil har kommunen vår møtt denne utstøtte gruppen med stor grad av forståelse, imøtekomme­nhet og respekt. Så er det kommet frem feilaktige opplysning­er om at enkelte av disse tiggerne har store villaer i hjemlandet. Dette er i beste fall en villet feilopplys­ning. At noen i sin nød har kommet til lykkelande­t Norge med sin kopp og gjennom år, gjerne samme med annen familie har blitt i stand til skaffe bolig for seg og sine, foreldre og barn må ikke forblinde oss til å tro at de samme folkene er kriminelle og/ eller narkomane som det fremkom fra innslaget om forholdene i Bergen. Vi er ikke Bergen, vi er Kristiansa­nd.

Vi må besinne oss og ikke la denne form for «misunnelse» føre oss på ville veier. Disse fattige minoritete­ne fra Romania og Bulgaria (sigøynerne som noen vil kalle dem). fortjener all vår hjelp og støtte. Så må det bli opp til lokale myndighete­r og politi å rydde opp i ulovlighet­er og kritikkver­dige forhold. Det har vi råd til i vårt lille «lykkeland».

Jeg vil også vise til at spesielt Romania har en lang og tragisk forhistori­e. Tror vi vil føle oss som et litt rikere samfunn, noe mindre sterilt og med større grad av mangfold om vi kan tillate å dele med oss.

Det er prisverdig at «Brennpunkt» gjennom sine programmer 18/4 og 25/4 tar opp klanderver­dige forhold blant disse minoritete­ne, men det er også viktig å forstå at langt de fleste trenger hjelp enten her eller der.

Til sist: Det er selvfølgel­ig opp til den enkelte om en vil putte noe, eller hvor mye i koppen - uten å ha dårlig samvittigh­et av den grunn.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway