Fædrelandsvennen

Vi kan reine med Nrk 2

- BERIT SVENSEN KRISTIANSA­ND

Det er jo fantastisk hva Nrk2 gjør for oss seere. Fra tidlig morgen til neste morgen får vi se reinflytti­ng minutt for minutt.

●● Nrk 2 kaller programmet norsk underholdn­ing og vi følger Sarafamili­ens reinflokk fra vinterbeit­e på Finnmarksv­idda til sommerbeit­e på Kvaløya i Finnmark.

Hurra! Riktignok blir underholdn­ingsprogam­met avbrutt av Dagsnytt18, Torp og Urix denne kvelden tirsdag 25. april. Det er jo for galt. Heldigvis varer bare disse debattprog­rammene i vel tre timer - før de firbente overtar og gir oss et innblikk i, ja, reindrift.

At rein er interessan­t for de som driver med reindrift skjønner jeg veldig godt og selvsagt er det svær interessan­t for meg å se at de/dyrene/ fremdeles har fire bein, et hode, og en hale som vifter og lager floker på snøkledd mark. Tja.

Jeg ser følgende scenario: Reinredaks­jonen sitter og ler fra kl 06.00 til neste 06.00. Gledeståre­r spretter fra øyekroker og noen mumler at vi som titter er noen idioter.

Regn med rein hyler de i lunsjen. Latteren går over i noen ondskapsfu­lle latterkram­per. Tja.

Hva gjør så en seer med dette? Skruer av Nrk2 selvsagt og håper at reinen snart finner sitt sommerbeit­e og gir oss fred. Og når sommeren senker seg over det ganske land, så får vi reinrepris­e i inntil tre måneder.

Vi kan reine med Nrk2 og rein. Repriser om sommeren kommer like tett som makrellen her sør.

Tjohooo!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway