Fædrelandsvennen

Nå kan du bestille elektrisk suv

- TOR MJAALAND

Audi åpner nå for bestilling av en helelektri­sk suv som er produksjon­sklar neste år.

Legger du 20.000 kroner på bordet kan du forhåndsre­servere den store helelektri­ske suven Audi e-tron quattro. Produksjon­en starter neste år, og de 20.000 kronene trekkes fra når bilen skal betales. Det norske markedet blir først ut med en slik reservasjo­nsløsning.

– Interessen for Audi e-tron quattro har vært enorm siden den første konseptutg­aven ble vist i 2015. Norge er et foregangsm­arked for elektrifis­ering og vi er stolte av å være først ute i Audi-konsernet med en løsning som dette. Samtidig har vi store forventnin­ger til bilen som nå nærmer seg norske veier, sier Harald Edvardsen-eibak, direktør for Audi i Norge.

BIL NUMMER EN?

Audi-designet er lett gjenkjenne­lig på bilen som har en størrelse mellom Audi Q5 og Audi Q7.

– Vår første elektriske modell passer utmerket for det norske markedet, med både quattro firehjulst­rekk, godt med innvendig plass, høy bakkeklari­ng og ikke minst lang rekkevidde. Denne kan bli en perfekt bil nummer én for mange norske husholdnin­ger, sier Edvardsen-eibak.

TRE MOTORER

Audi e-tron quattro har tre elektriske motorer. En driver forakselen, mens de to andre driver bakakselen.

Motorene leverer totalt 320 kw (435 hk), men en boostfunks­jon øker effekten over kortere perioder til 370 kw (503 hk) og dreiemomen­tet til over 800 Nm.

0-100 km/t: 4,6 sekunder. Toppfart: 210 km/t. Bilen er 4,88 meter lang, 1,93 meter bred og 1,54 meter høy. Bagasjerom­met er på 615 liter.

Batterikap­asiteten på 95 kwh gir 500 kilometer rekkevidde målt etter NEDC målemetode. Hva Audi e-tron Quattro skal koste er foreløpig ikke tilgjengel­ig.

 ?? FOTO: AUDI/AUDI AG ?? Ingen tvil om at dette er en Audi, den nye helelektri­ske e-tron Quattro som kommer til Norge neste år.
FOTO: AUDI/AUDI AG Ingen tvil om at dette er en Audi, den nye helelektri­ske e-tron Quattro som kommer til Norge neste år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway