Fædrelandsvennen

Har ikke «lappen», vant ny elbil

- TOR MJAALAND

Thomas Thorkildse­n lurte veldig da kjørelærer­en ringte ham en lørdag formiddag.

Han slapp å lure lenge, for kjørelærer Reidar Daland på Ufo Trafikksko­le var kjapp med gladnyhete­n til 21-åringen fra Kristiansa­nd. Thomas som for tiden er kjøreelev på trafikksko­len med godt håp om å ha førerkorte­t i lomma i god tid før sommerferi­en.

– Du har vunnet en ny bil verd 220.000 kroner, kunne Daland fortelle den unge studenten som fortsatt bor hjemme hos foreldrene og så langt har vært uten både førerkort og bil.

NOE MORO

– Ufo Trafikksko­le er 15 år i år, og vi hadde lyst til å gjøre noe moro i den forbindels­e, sier faglig leder ved trafikksko­len, Kristoffer Mofjeld. Og «moroa» var at de trakk ut en vinner blant de rundt 300 som har vært elever ved trafikksko­len i perioden fra august til april. Og den heldige vinneren stakk altså av med en flunken- de ny Volkswagen e-up.

Nylig kunne Thomas Thorkildse­n hente bilen hos Gumpens Auto Vest . Uten «lappen» var det bror Torje som måtte sitte bak rattet. Men det var en smilende lillebror Thomas som fikk overrakt nøklene.

Han skryter av opplæringe­n han har fått så langt på trafikksko­len og mener at han har lært svært mye om sikker kjøring. Elbil er han vant med fra før av, familien har nemlig en Nissan Leaf. Og for en ung student er det jo god økonomi å kunne lade bilen hjemme hos mor og far.

TENKER GRØNT

– Da blir det billig kjøring for mitt vedkommend­e, sier Thomas. Mens Mofjeld fra Ufo Trafikksko­le legger til at de synes det er gøy både å gjøre noe moro samtidig som de tenker grønt og fremtidsre­ttet. At opplæringe­n av unge bilførere er et høyt prioritert område, er han tydelig på. – Da er det gledelig at vi ser at unge mellom 18 og 25 år kommer stadig bedre ut på ulykkessta­tistikken, sier Mofjeld.

 ?? FOTO: MJAALAND, TOR ?? En svært blid Thomas Thorkildse­n blir overrakt nøklene til en flunkende ny Volkswagen e-up av Kristoffer Mofjell fra Ufo Trafikksko­le. I bakgrunnen salgsleder Arthur Hansen fra Gumpens Auto vest.
FOTO: MJAALAND, TOR En svært blid Thomas Thorkildse­n blir overrakt nøklene til en flunkende ny Volkswagen e-up av Kristoffer Mofjell fra Ufo Trafikksko­le. I bakgrunnen salgsleder Arthur Hansen fra Gumpens Auto vest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway