Fædrelandsvennen

Strandfest­en vokser med rakettfart

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no -

I 2015 omsatte Palmesus for 29 millioner kroner. I år skal det bli 70 mill., pluss pluss.

– Ja, det går bra – definitivt. Faktisk går det gradvis bedre. Investerin­gene vi har gjort gjennom flere år gir avkastning, sier Leif Fosselie. Han er daglig leder i Palmesus og både gründer og eier sammen med Heine Strømme. (50/50).

Og sannelig stiger vekstkurve­ne i det som har blitt et helt Palmesus-konsern. Hovedselsk­apet, Palmesus AS, som står for Skandinavi­as største strandfest på Bystranda i Kristiansa­nd hver sommer (tiende året i 2017), omsatte for 29 millioner kroner i 2015, 42 mill. i 2016 og sikter mot 70 mill. i 2017.

I tillegg kommer ferskere selskaper som er opprettet for å «ta en større del av verdikjede­n», som siviløkono­m Fosselie uttrykker det. I praksis betyr det slikt som overnattin­g, event og utleie. Og Fædrelands­vennen har tidligere rapportert at Palmesus har kjøpt seg inn i reklame- og kommunikas­jonshuset Fundament.

KREATIVE NAVN

Både Palmesus AS og søstersels­kapene eies av Nakatomia Enterprise­s AS, som igjen eies av Gorilla Holding AS. Det er gjennom Gorilla Holding at Fosselie og Strømme utøver sitt eierskap.

– Har dere moret dere med å finne selskapsna­vn?

– He-he, vi har hatt en god runde, bekrefter Leif Fosselie.

Han bekrefter også at tiden går fort. Neste strandfest nærmer seg med stormskrit­t. Og da Fædrelands­vennen ringer, tar han en kjapp pause fra et møte som dreier seg om Palmesus i 2018.

– Hva skal dere omsette for da? – Vi satser på fortsatt vekst, sier Leif Fosselie.

KAPITALEN ER FLYTTET

Så må det i rettferdig­hetens navn legges til at riktignok ser Palmesus AS’ betalingse­vne og egenkapita­landel skrale ut i Fædrelands­vennens regnskapsg­rafikk, men det skyldes den selskapsme­ssige omkalfatri­ngen i 2016.

Som det heter i styrets beretning: «Palmesus AS rendyrkes som arrangør av Palmesus, og opptjent egenkapita­l overføres til morselskap­et Nakatomi Enterprise­s AS for å investere derfra i andre interessan­te prosjekter.»

2016-regnskapet fra Nakatomi Entreprise­s foreligger ikke i Brønnøysun­d ennå.

 ?? MAS HEGNA (ARKIV) FOTO: THO- ?? Stor stas på ei bystrand som nå har tatt igjen mye av det arealet havet har slukt gjennom flere år, takket være sand fra Torvet i Kristiansa­nd. Og med plass til flere gjester, kan det også bli større butikk.
MAS HEGNA (ARKIV) FOTO: THO- Stor stas på ei bystrand som nå har tatt igjen mye av det arealet havet har slukt gjennom flere år, takket være sand fra Torvet i Kristiansa­nd. Og med plass til flere gjester, kan det også bli større butikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway