Fædrelandsvennen

Her er de mulige løsningene på spisskrise­n

Start signerer trolig minst én ny spiller før kampen mot Bodø/glimt. Kanskje blir det en av disse tre: Djordje Susnjar, Dany N'guessan eller Nigel Reo-coker.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Vi skal ta noen beslutning­er, og de skal vi ta relativt kjapt.

Det sier Start-trener Steinar Pedersen til Fædrelands­vennen torsdag.

Med dager igjen til toppoppgjø­ret mot Bodø/glimt i Bodø, haster det å få på plass spillerne Pedersen ønsker seg.

Med Lasse Sigurdsen og LarsJørgen Salvesen ute med langtidssk­ade, har Start nå i lengre tid jaktet offensive forsterkni­n- ger. Flere spillere har vært inne og testet seg på Sør Arena, og det er trolig én eller flere av disse som er nærmest å signere for klubben.

– HAN HAR VÆRT BRA

●● Det nye tilskuddet er Nigel ReoCoker. Han hadde sin andre trening med Start torsdag. Der fikk man se en 32-åring som helt tydelig har spilt på høyere nivå tidligere. Han tok kontroll og snakket til medspiller­ne under hele spill- sekvensen.

– Du ser han er god med ballen, og du ser han har spilt på et høyt nivå. Han har vært bra til nå, sier Espen Børufsen om Reo-cokers inntreden.

Etter økta var dog den tidligere Aston Villa- og West Ham-spilleren ikke interesser­t i å snakke med Fædrelands­vennen. Han begrunnet det med at han ikke hadde så mye han kunne si - ikke en gang hvor lenge han skal trene med Start.

– Akkurat det synes jeg er greit. Han skal bare være her, og vi skal se ham i det store spillet på lørdag. Så tar vi det da, sier Pedersen.

– Har du bestemt deg for hvem av dem du ønsker å hente?

– Det begynner å nærme seg, ja, svarer Start-treneren, som tror og håper å ha en ny spiller på plass før Bodø/glimt-kampen tirsdag.

Reo-coker er riktig nok midtbanesp­iller. Skulle man gå for engelskman­nen, må trolig Niels Vorthoren belage seg på å fortsette på spissplass.

DISSE ER AKTUELLE:

I tillegg til Reo-coker er det i hovedsak tre spillere som har vært å se på treningsfe­ltet over en lengre periode:

●● Dany N’guessan (29). Tidligere spilt i blant andre Leicester. Et fysisk monster av en angrepsspi­ller. Kanskje den spilleren som har imponert mest av de prøvespill­erne som har vært innom de siste ukene. Etter det Fædrelands­vennen forstår skulle Start i møte med N’guessan og hans representa­nter torsdag.

●● Djordje Susnjar (25). Serberen har spilt seg opp i løpet av sitt opphold i Kristiansa­nd. Spiss med gode avsluttere­genskaper, men spørsmålet er om han har fysikk nok til å spille i 1. divisjon. Da Fædrelands­vennen snakket med han etter økta torsdag, opplyste han at han skulle ha en prat med Steinar Pedersen samme dag.

●● Arthur Carvalho (19). Spissen har etter det Fædrelands­vennen forstår dratt fra Kristiansa­nd, og ingenting tyder på at han blir

Start-spiller med det første. Inntrykket blant spillerne er også at han er den som har imponert minst.

– Vi må bare ta noen beslutning­er nå, og være smarte i en eventuell opptrening­sfase, for å få mest nytte av dem, sier Steinar Pedersen.

Start-treneren er klar på at han ønsker å hente to spillere akkurat nå. Even Brandsdal, Start-direktør, sier klubben ennå ikke har konkludert med antall spillere de skal hente.

– JOBBE RASKT

– Vi må ta en runde internt, og se på muligheten­e vi har. Vi har ikke konkludert. Vi er åpne for at det må hentes inn én forsterkni­ng, så får vi se om det er nok, sier Brandsdal til Fædrelands­vennen.

På spørsmål om det en signering er nært foreståend­e, svarer den avtroppend­e Start-sjefen at «det er ønskelig at det skjer så raskt som mulig».

– Vi ønsker å jobbe raskt, for hver uke som går så går også kampene. Det er viktig at vi tar en riktig beslutning, men i et sånt type marked vil det være en stor grad av risiko, sier Brandsdal.

Han ønsker ikke å kommentere hvilke spillere som er aktuelle.

 ?? FOTO: FÆDRELANDS­VENNEN/IKSTART.NO ?? Djordje Susnjar (f.v.), Dany N’guessan og Nigel Reo-coker er prøvespill­ere som kan være aktuelle for Start.
FOTO: FÆDRELANDS­VENNEN/IKSTART.NO Djordje Susnjar (f.v.), Dany N’guessan og Nigel Reo-coker er prøvespill­ere som kan være aktuelle for Start.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway