Fædrelandsvennen

Edvartsen om dommerkonf­likten: – Stygt spill

- NTB

Konflikten rundt dommer Svein-erik Edvartsen tilspisser seg. Flere dommerkoll­eger skal ha varslet at de ikke lenger vil dømme med Edvartsen.

Det kommer fram i eposter som er sendt til dommersjef Terje Hauge og generalsek­retær Pål Bjerketved­t i Norges Fotballfor­bund (NFF). Både TV 2 og NRK skriver at de sitter på dokumenten­e.

Da Edvartsen torsdag ble konfronter­t med saken, henviste han til sin advokat.

– Som sikkert alle forstår så er det et stygt spill som foregår. Derfor er John Christian Elden tilgjengel­ig for dere senere i dag, sa Edvartsen til oppmøtt presse på Ullevaal stadion.

– Edvartsen er en fredelig fyr, og ønsker ikke å bidra til noen konflikt. Han forholder seg til den avtalen som ble inngått med NFF forrige uke om at han skal tilbake å dømme nå fra runde 7. Avtalen ble senest bekreftet fra NFF torsdag morgen, og gir ikke behov for noen advokatbis­tand for Edvartsen nå, sier Elden til NTB.

– Dommerne har ytringsfri­het, og kan selvsagt uttale seg så lenge de er lojale om Edvartsen til mediene og til forbundet, men de er ikke part i avtalen, legger han til.

Det har stormet rundt Edvartsen de siste ukene. Denne uken tok konflikten en ny vending da Hamar-dommeren ble beskyldt for å være illojal av sine egne i dommerfore­ningen.

– Vi oppfatter at saken er langt mer kompleks og stikker dypere enn det som har fremkommet i mediene, sa leder Ola Hobber Nilsen i Norsk Fotballdom­merforenin­g til TV 2 tirsdag.

Terje Hauge innkalte onsdag samtlige dommere og assistentd­ommere i Eliteserie­n til møte på Gardermoen. Ifølge NRK ble Edvartsen sendt på gangen i en time da den betente konflikten ble diskutert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway