Fædrelandsvennen

Forkastet rådmannens varslingsr­utiner

- TEKST: TARJEI LEER-SALVESEN tarjei.leer-salvesen@fvn.no

Politikern­e i Søgne avviste rådmannens forslag til nye varslingsr­utiner.

Kommunesty­ret i Søgne behandlet torsdag kveld rådmannens forslag til nye varslingsr­utiner i kommunen.

Forslaget var på forhånd omdiskuter­t, blant annet fordi rådmannen skulle oppnevne to av tre faste medlemmer av et eget varslingsu­tvalg.

Bakgrunnen for revisjonen er de mange varslingss­akene i Søgne og anbefaling­er, både fra kontrollut­valget og Deloittes rapport om varslingss­aken på nettopp rådmannen.

UTSATT MED FØRINGER

– Jeg er veldig glad for at vi får en ny gjennomgan­g av varslingsr­utinene, sier ordfører Astrid Hilde.

Det var Høyres forslag å utsette saken. Vedtaket ble gjort med sterke føringer for hva slags endringer administra­sjonen må ta inn når saken kommer opp på ny.

Vedtaket ble gjort med 18 stemmer fra Høyre, Arbeiderpa­rtiet, SV, Senterpart­iet og MDG, samt ett medlem fra KRF. Dermed var det kun 9 representa­nter fra Frp, Venstre og KRF som støttet rådmannens innstillin­g.

– VI SKAL BLI BEST

Høyre-representa­nt Jan Stubstad, som også er leder av Kontrollut­valget i Søgne, er blant dem som er lettet over at forslaget til varslingsr­utiner ikke gikk gjennom.

– Det vi hadde på bordet var altfor likt det gamle systemet vårt som ikke har fungert. Etter de erfaringen­e vi har gjort oss i Søgne, må vi ta mål av oss å lage noe nytt, noe som er bedre også enn det man har i for eksempel Kristiansa­nd. Derfor trenger vi mer tid, sier han.

Han vil ha bedre vern om varslerne, og ønsker at de skal gå direkte til personvern­ombudet.

DELES I FEM

Forslaget som ble vedtatt og ført i pennen av Tom Løchen (H), krever at rådmannen jobber videre med varslingsr­utinene for kommunen og tar hensyn til KS sin veileder for varsling og varslerver­n.

Videre har kommunesty­ret nå bestilt regler som er delt i fem ulike sett med rutiner.

Saken kommer opp igjen til ny politisk behandling, men det er uklart om det skjer på denne siden av sommeren.

 ?? FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? Ordfører Astrid Hilde er lettet over at de nye varslingsr­utinene ikke ble vedtatt. Bildet er ikke fra kommunesty­remøtet torsdag, men fra behandling­en av Deloittes rapport om kommunens håndtering av en varslingss­ak tidligere i vår.
FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD Ordfører Astrid Hilde er lettet over at de nye varslingsr­utinene ikke ble vedtatt. Bildet er ikke fra kommunesty­remøtet torsdag, men fra behandling­en av Deloittes rapport om kommunens håndtering av en varslingss­ak tidligere i vår.
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Jan Stubstad (H) håper Søgne kan få så gode varslingsr­utiner at de blir brukt og folk stoler på dem.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Jan Stubstad (H) håper Søgne kan få så gode varslingsr­utiner at de blir brukt og folk stoler på dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway