Fædrelandsvennen

– Genialt!

- CONNIE BENTZRUD

Oppvekstdi­rektør Arild Rekve er mer enn begeistret for å få livsmestri­ng inn i skolefagen­e.

– Det å få dette inn ved at det skal gjennomsyr­e hele læreplanen, det synes jeg er en genial måte å få inn livsmestri­ng på. Det blir sikkert ikke lett, men at vi forsøker, det er helt nødvendig.

For i Kristiansa­nd kommune er man godt kjent med at svært mange unge sliter. Og hver år blir en trendrappo­rt lagt frem for bystyret. Rapporten bygger blant annet på intervju med informante­r fra skoler og fritidsklu­bber.

– Det alle informante­ne bekymrer seg for, er jo barn og unges psykisk helse. De ser at mange sliter og for disse blir jo livsmestri­ng et veldig sentralt tema. Så jeg synes dette er viktig, det må jeg si.

Rekve mener det skal bli relativt enkelt å implemente­re livsmestri­ng i undervisni­ngen i Kristiansa­ndsskolen.

– Vi har jo jobbet mye med dette i Kristiansa­nd kommune ganske lenge allerede gjennom FLIK prosjektet, som handler om at alle er en like viktig del av fellesskap­et. Så vi er på en måte veldig godt forberedt, men vi må sørge for at lærerne får enda mer kompetanse på feltet, sier han.

Skolens formål er dannelse og læring, men skal elevene kunne lære, så må kunne mestre livet sitt, mener Rekve.

– En elev som sliter med livet sitt på en eller annen måte, lærer ingenting. Så det å ta vare på det grunnlegge­nde, at de trives og har det bra, da lærer de best mulig.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway