Fædrelandsvennen

Bil kjørte inn i grisebinge

- CHRISTINA ØSTTVEIT, EIRIN MARGRETHE FIDJE

Bonde Fredrik Tjøgersen hadde ikke hørt noe som helst da han møtte folk på tunet som lettet etter bilen sin søndag. Den fant de 40 meter utpå grisejorde­t.

– Kona mi hadde hørt at det hadde vært litt aktivitet utenfor, men hun hadde ikke tenkt så mye over det. Jeg sov godt, jeg, sier Fredrik Tjøgersen.

Sammen med kona Kristina Næss driver han Vatnebu gård utenfor Arendal, som har produksjon av frilandsgr­is og sau. Søndag morgen hadde han ingen anelse om at grisene hadde fått uventet besøk i løpet av natta.

Først da paret fikk besøk av en kar som lettet etter bilen sin, fikk han øye på kjøretøyet som sto forlatt midt på grisejorde­t, rundt 3–400 meter unna innhuset.

– Jeg tenkte at dette kunne bli litt jobb. Det er egentlig ikke overrasken­de, for det er jo et fint sted å kjøre ut. Og ikke minst blir det en god historie ut av det, ler bonden.

Bileieren fortalte at det hadde vært fest i området, og at bilen hadde blitt stjålet derfra.

– Det må vel kunne sies å ha vært en grisefest, sier Tjøgersen, som har mange ordspill på lager etter grisekjøri­ngen.

Grisene og de to værene som normalt går i innhegning­en, lå også og sov under tak da utfor- kjøringen skjedde. Dermed har det gått greit med dyrene.

– Hadde det skjedd dagtid, kunne det selvfølgel­ig gått verre. Bilen har gått rett fram i en ganske brå sving, gjennom to gjerder og deretter hoppet ned på jordet og fortsatt rundt 40 meter, forteller Tjøgeresen.

Søndagen har gått til å fikse gjerdet, samt å dra bilen opp på jordet. Den har fått en bulk fremme, trolig etter et møte med en tømmerstok­k.

Politiet ble varslet om den noe uvanlige parkeringe­n klokken 09.08 søndag morgen:

– En personbil har kjørt av veien og inn i en utvendig grisebinge. Foranledni­ngen til hendelsen kjenner jeg ikke til nå, men politiet jobber på stedet, sier Kleivane til Fædrelands­vennen, opplyste operasjons­leder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidist­rikt like etter.

Søndag ettermidda­g er fortsatt ikke sjåføren av bilen pågrepet.

 ?? FOTO: ERNEST BOSWARVA ?? Her endte ferden til bilisten natt til søndag. Ingen personer eller dyr ble skadet.
FOTO: ERNEST BOSWARVA Her endte ferden til bilisten natt til søndag. Ingen personer eller dyr ble skadet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway