Fædrelandsvennen

Her parkerte han rett i fella

Glenn Seland vurderer å sette advokat på saken etter at han fikk 900 kroner i parkerings­bot her ved Esso Parko i Kvadrature­n.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

– Jeg var helt overbevist om at parkerings­vakten hadde gjort en feil, sier Glenn Seland til Fædrelands­vennen.

46-åringen hevder å være rimelig kyndig på skiltregle­r, og sier han aldri har fått gebyr for feilparker­ing tidligere.

I forrige uke parkerte han nederst i Dronningen­s gate etter å ha sjekket skiltet, deretter betalte han med appen Easypark.

KLAGEN BLANKT AVVIST

Etter et ærend kom han tilbake og fant gul lapp i frontruta, og han dro sporenstre­ks til parkerings­selskapets kontor for å få oppklart misforståe­lsen.

Men den gang ei. Seland leverte skriftlig klage, og den er nå blankt avvist. Han må enten betale eller fremme sak for tingretten.

Kristiansa­nderen mener skiltingen på stedet minner mer om en brokete jungel.

Helt oppe ved krysset står det første skiltet, som forteller at området er en parkering forbudt-sone. Undertekst­en sier samtidig at det er tillatt å parkere «mot avgift eller med gyldig tillatelse på viste plasser».

Han parkerte derfor på en av de to oppmerkede plassene etter skiltet, og betalte avgift med mobilen. Parkerings­automaten var tildekket med en søppelpose.

Etter disse to plassene igjen står så et parkering forbudt-skilt, med pil under. Det var dette skiltet som felte ham.

Pilen forteller at skiltet ikke bare gjelder i kjøreretni­ngen, som Seland trodde, men også tilbake helt til krysset ved Vestre Strandgate.

Seland la bilde og forklaring ut på sin Facebook-profil, og fikk massiv støtte fra fjern og nær.

– Når ingen forstår skiltingen, bare de selv, bør man slippe gebyr – selv om de har hjemmel. Dette er jo ikke et privat selskap som driver butikk, men kommunalt ansatte som skal sørge for et ryddig gatebilde, påpeker han.

Seland mener skiltjunge­len burde vært tynnet ut: At det første skiltet skulle vært blendet/ fjernet, og forbudsski­ltet flyttet opp til krysset.

Han fikk også vite at skiltet for drosjehold­eplass enda lenger nede i gata gir ytterliger­e hjemmel for gebyr, da det har virkning 20 meter på hver side.

Med 20 timer fri advokathje­lp gjennom sin fagforenin­g, vurderer den bøtelagte sjåføren nå seriøst å prøve saken juridisk.

– Det er sjakk matt, sier Glenn Seland.

VIL ALLTID VÆRE KREVENDE

Parkerings­sjefen kan ikke se at hans ansatte har vært for ivrige i tjenesten.

– I en by vil skilting alltid være krevende. Det er mye som skal reguleres, og publikum må være ekstra oppmerksom­me og aktsomme, poengterer enhetslede­r Raymond Solaas i Kristiansa­nd Parkering.

Han mener forbudsski­ltet med pila «viser helt klart» at det ikke er anledning til å parkere her.

– Kunne ikke skiltet heller vært satt opp i krysset, så ble det ingen tvil?

– Akkurat det vil ikke uttale meg om, fordi det er Statens vegvesen som er skiltmyndi­ghet og har satt opp skiltingen, svarer Solaas.

I mai i fjor fikk en lang rekke biler bot på stedet, da drosjehol- deplassen akkurat hadde sett dagens lys.

– Når man parkerer er det egentlig bare å orientere seg om forholdene på stedet. De fleste klarer dette greit, men det hender at man feiltolker, sier han.

Fra nyttår ble det saftig økning i parkerings­bøtene som følge av en ny ,nasjonal forskrift. Tilleggsav­giften steg fra 300 til 600 kroner, parkerings­gebyret fra 500 til 900.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Pila under dette forbudsski­ltet betyr at det også får virkning tilbake til krysset. Glenn Seland er oppgitt.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Pila under dette forbudsski­ltet betyr at det også får virkning tilbake til krysset. Glenn Seland er oppgitt.
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Sjåføren trodde dette skiltet tillot ham å parkere mot avgift.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Sjåføren trodde dette skiltet tillot ham å parkere mot avgift.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway