Fædrelandsvennen

Blir ny fabrikksje­f på Elkem Solar

Etter 22 år på GE Healthcare i Lindesnes, hvorav fem som øverste leder, har Jorunn Gislefoss takket ja til ny toppjobb hos Elkem Solar.

- RICHARD NODELAND

– Jeg starter som fabrikksje­f på Elkem Solar i Kristiansa­nd fra 1. juni, forteller Jorunn Gislefoss, enn så lenge fabrikkdir­ektør på GE Healthcare i Spangereid, til Fædrelands­vennen.

De rundt 350 ansatte i hjørnestei­nsbedrifte­n i Lindesnes ble informert om nyheten torsdag. De om lag 200 ansatte ved Elkem Solar på Fiskå fikk beskjeden dagen etter.

– Det er en solid kapasitet vi har fått med på laget. Hun har erfaring med mange av de samme tingene som trengs for å utvikle Elkem Solar videre, sier verksdirek­tør og Gislefoss’ nye overordned­e i Elkem Solar, Geir Ausland.

Prosessind­ustribedri­ften som produserer superrent silisium som brukes i solceller, ble i fjor utvidet med en fabrikk på Herøya. Dermed ble det endringer i ledelsen, samtidig som tidligere fabrikksje­f Jon Helge Lande flyttet hjem til Vestlandet og nye utfordring­er.

– Jon Helge har vært en kjempemann som ikke er lett å erstatte, men når han nå slutter mener vi å ha fått til en veldig god løsning. Alle i organisasj­onen er kjempeforn­øyd med å få Gislefoss som ny fabrikksje­f, sier Ausland.

Gislefoss selv kan se tilbake på det hun kaller «et fantastisk industriev­entyr» for fabrikken ved Ramslandsv­ågen utenfor Spangereid.

– Vi er verdens største produsent av røntgenkon­trastmidle­r med nesten 40 prosent av verdensmar­kedet. Daglig bruker 240.000 pasienter produkter fra anlegget, forteller Gislefoss.

Jon Gabriel Noddeland tar over som fabrikkdir­ektør etter Gislefoss.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben, sier Noddeland. Som Gislefoss har også han et par tiår bak seg i bedriften.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway