Fædrelandsvennen

Høyre, Frp og Venstres tvangssamm­enslåing

-

En av begrunnels­ene for sammenslåi­ng har vært at det skal bli bedre tjenester og større fagmiljø.

●● Det er derfor merkelig at de samme stortingsp­olitikerne nå foreslår sentralise­ring til Oslo av nyfødtpose­n for for tidlig fødte barn i Kristiansa­nd.

Var det ikke et sterkere fagmiljø og bedre tjenester vi skulle få, når stortingsp­olitikerne nå bruker tvang ved sammenslåi­ng?

For å kunne forstå dette må Jan Tore Sanner fortelle oss hvilke tjenester han mener er for dårlige i Søgne kommune. Har Sanner bedre lokalkunns­kap enn de som bor der? Når Sanner påstår at vi skal få bedre tjenester, må han fortelle oss hvilke tjenester konkret skal bli bedre.

Skal vi få en bemannings­norm på våre sykehjem? Skal vi få et demenssent­er? Skal vi få flere lærere i skolen? Skal vi få et svømmebass­eng? Skal vi få bedre busstilbud?

Vi regner jo med at stortingsp­olitikerne har en plan om hvilke tjenester som blir bedre ved at de tvinger Søgne inn i Kristiansa­nd. Vi forventer faktisk at Sanner deler dette med innbyggern­e. Eller tas alle slike møter bare i lukket rom?

En av begrunnels­ene for tvangssamm­enslåing var at det skal bli mer lokaldemok­rati og kommunene skal få mer å si. Det var små kommuner som skulle slås sammen Søgne er ikke liten, med 12.000 innbyggere. Hvordan henger dette på greip? Vi i Søgne har lokaldemok­rati og folket har sagt nei, men vi blir ikke hørt.

Tror stortingsp­olitikerne at vi skal tro på dem i fremtiden etter dette? Tror stortingsp­olitikerne at vi vil gi dem vår stemme ved valget? Stortinget bruker nå tvang stikk i strid med folkets vilje. Dette vitner om null respekt for innbyggern­e som har stemt dem inn på Stortinget.

En av Sanner begrunnels­er for tvang er at Søgne «sperrer» for sammenslåi­ng. Da må vi spørre: Hvorfor ble det ikke Lillesand, som ligger næringsmes­sig nærmere Kristiansa­nd?

Vi har en frihetslov fra 1995. Blir loven nå endret?

Folket må ved stortingsv­alget

ole MAGNE omdal,

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway