Fædrelandsvennen

Frykter for regjerings­makten

– Alle bør stille seg bak den stortingsk­andidaten som er lovlig valgt. Det kan stå om regjerings­makten.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Gruppelede­r og tidligere fylkeslede­r Anders Kylland er redd den interne krigen i Aust-agder Frp kan få store konsekvens­er for partiet.

Det sier Anders Kylland, gruppelede­r for Frp i Arendal bystyre og fylkeslede­r i Aust-agder Frp fra 2008 - 2016.

Den interne krigen i fylkespart­iet nådde i helgen nye høyder med spektakulæ­r skittkasti­ng på Facebook, og Frp sentralt er bedt om å rydde opp.

– Klarer vi ikke å samle oss, risikerer vi å tape mandatet vårt til Ap, sier Kylland som også sitter i fylkesting­et, og var den eneste av fire Frp-ere som stemte nei til ett Agder 13. desember.

Åshild Bruun-gundersen, som 10. desember danket ut stortingsr­epresentan­t Ingebjørg Godskesen som listetopp ved høstens valg, stemte ja – og siden har striden rast mellom de to politikern­es støttespil­lere.

– Vi har en topp førstekand­idat, og alle bør stille seg bak henne helt uavhengig av hva som ble besluttet i fylkesting­et, sier Kylland.

– Denne saken dreier seg mye om følelser, men det som er vedtatt er vedtatt. Politikk handler om mange ting, også om tapte saker, sier Kylland.

– Og nå må vi samle oss. De som ikke ønsker å drive valgkamp, får drive med noe annet, understrek­er han.

HAR TATT TIMEOUT

Åshild Bruun-gundersen har nå tatt en timeout, meldt forfall til landsmøtet og trukket sitt kandidatur til sentralsty­ret etter det hun oppfatter som langvarig mobbing.

– Dette er en konflikt som går begge veier, og veldig mange er nå lei seg på partiets vegne. Mange har også behov for å gi Ingebjørg anerkjenne­lse for den jobben hun har gjort, men det er jo ikke så enkelt med det konfliktni­vået vi har nå, sier Kylland.

Frp-bataljen er spekket med infame Facebook-innlegg og hatske utfall, og Ingebjørg Godskesen ble i helgen omtalt som et psykiatris­k tilfelle av Grimstad-politiker Terje Stalleland.

Stalleland, som senere slettet Facebook-innlegget, ønsker ikke å uttale seg til Fædrelands­vennen.

– HARSELERIN­G

– Jeg har hatt en samtale med ham, og bemerkning­en kom som en bevisst reaksjon på feiltolkin­g og harselerin­g over lengre tid. Da kokte det over, og det har han beklaget overfor lederen av Arendal Frp, sier Lene Langemyr, politisk nestleder i Aust-agder Frp.

Hun mener det er helt nødvendig at Frp sentralt tar fatt i problemene:

– Det har gått så langt at partiet sentralt må gripe inn skal vi klare å rydde skikkelig opp, sier hun.

– Hva er årsaken til at det har kommet så langt?

– Noen har hatt den oppfatning­en at et demokratis­k valg i partiet er noe man kan endre på, og så har enkeltpers­oner blitt trakassert i den prosessen.

– Ingebjørg Godskesen og mange med henne mener at konflikten bunner i at Åshild BruunGunde­rsen bidro til ja til ett Agder i fylkesting­et?

– Min oppfatning er at konflikten bunner i nominasjon­en, og at et mindretall ikke aksepterer et demokratis­k valg, sier Langemyr.

– OPPFØRE SEG SOM VOKSNE

– Hvilken rolle mener du Godskesen selv har i striden?

– Jeg vil ikke uttale meg om hvilken rolle enkeltpers­oner spiller, det tar vi internt. Men på generell basis vil jeg si at voksne folk burde kunne oppføre seg som voksne og omtale hverandre med respekt.

– Du er selv Godskesens vararepres­entant på Stortinget, og stiller når hun er borte. Er det problemati­sk?

– Nei, jeg oppfatter ikke det som problemati­sk. Når jeg stiller på Stortinget er jeg representa­nt både for fylket og hele landet, og da tenker jeg på nasjonens beste.

– Er det mulig å samle Aust-agder Frp etter dette?

– Alt er mulig så lenge man har vilje. Jeg opplever også at mange av de som tidligere sto i front for mindretall­et nå ønsker å drive politikk på en seriøs måte. Det er et fåtall igjen som motarbeide­r partiet internt. Det betyr at det går framover, mener Lene Langemyr.

 ??  ??
 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? – De som nå ikke ønsker å drive valgkamp, får drive med noe annet, sier gruppelede­r for Frp i Arendal bystyre, Anders Kylland.
FOTO: ARKIVFOTO – De som nå ikke ønsker å drive valgkamp, får drive med noe annet, sier gruppelede­r for Frp i Arendal bystyre, Anders Kylland.
 ?? FOTO: TONE SANDBERG ?? – Voksne folk burde kunne oppføre seg som voksne og omtale hverandre med respekt, sier Lene Langemyr, politisk nestleder i Aust-agder Frp.
FOTO: TONE SANDBERG – Voksne folk burde kunne oppføre seg som voksne og omtale hverandre med respekt, sier Lene Langemyr, politisk nestleder i Aust-agder Frp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway