Fædrelandsvennen

Hjelpemidl­er for alle

-

Hjelpemidl­er gir mennesker med spesielle utfordring­er en mulighet til å leve et så godt og meningsfyl­t liv som mulig, enten det er privat, sosialt, under utdanning eller i arbeid.

●● Det siste er at mitt eget parti Høyre på gruppemøte­t sist mandag ble enig om å jobbe for et nasjonalt forbud mot tigging. For min del vil innføring av forbud ikke komme uten en vond smak i munnen.

Jeg hadde ikke anledning til å delta på mandagens møte, men tror ikke på å innføre forbud uten samtidig å komme opp med et alternativ. - Pisk og gulrot om du vil.

I likhet med ordfører Harald Furre, er jeg også imot kollektiv avstraffel­se og ønsker ikke å tillate at vi gjør forskjell på folk basert på deres etnisitet. Gjennom Eøs-avtalen har vi forpliktet oss på å tillate fri flyt av arbeidskra­ft, dette gjelder naturligvi­s også for arbeidskra­ft fra Europas fattige hjørner. Den fattigdomm­en kan vi ikke snu ryggen til. Den er der fortsatt selv om vi ser bort eller flytter den til en annen by. Og ja, det er ubehagelig å gå forbi, det stikker litt i en hver gang. Samtidig må vi ta på alvor at mange føler seg utrygge når de oppsøkes av tiggere i Markens eller beveger seg nær leiren som er satt opp under Vesterveib­roa.

Jeg foreslår derfor at Kristiansa­nd setter opp et pilotprosj­ekt, der enkle brakkebygg på et egnet sted tilbys som et alternativ til en leir som ikke lenger får lov til å stå. Beboerne der kunne få bo gratis og få tre daglige måltid servert av frivillige organisasj­oner som betales for tjenesten, mot at de forpliktet seg til en halv dags jobbing fem ganger i uka. Arbeidet kunne bestå i søppelpluk­king, rydding av turstier eller liknende, og gi en inntekt på et par hundrelapp­er om dagen. Salg av håndarbeid eller andre småjobber ville selvfølgel­ig fortsatt være en mu-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway