Fædrelandsvennen

Mangler Udjus politisk forståelse?

-

Etter å ha lest fredagens kommentar fra politisk redaktør, så sitter jeg igjen med et spørsmål: Mangler Udjus den politiske forståelse­n jobben hans krever, eller spiller han dum for å få nok ord i kommentare­n sin?

●● Denne muligheten må alle ha, uavhengig av hvor de bor og hvor tjukk lommeboka er.

Dagens ordning med finansieri­ng gjennom Folketrygd­en oppfyller dette kravet. Alle får hjelpemidd­el etter behov når de trenger det. Vi kan ikke komme i en situasjon hvor finansieri­ngsansvare­t overlates til mer eller mindre velfylte kommunekas­ser. Det vil skape geografisk­e og sosiale skiller ingen ønsker.

Det er derfor viktig at NAVS hjelpemidd­elsentrale­r fortsatt har dette ansvaret. Hjelpemidd­elutvalget­s innstillin­g skal ventelig behandles i Stortinget til våren. Og den skal ses i sammenheng med blant annet kommuneref­ormen, som foreslår overføring av flere statlige oppgaver til kommunene. Hjelpeform­idling er ikke en oppgave som bør overføres, gitt kommunenes høyst varierende økonomi og manglende hørselsfag­lig kompetanse.

Årsmøtet i Hørselshem­medes Landsforen­ing Mandal og Omegn hadde dette oppe som egen sak og det ble vedtatt å formidle vårt standpunkt til de folkevalgt­e

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway