Fædrelandsvennen

❞ Vi skulle gjerne holdt på lenger.

På fredag spilles den siste ekstrafore­stillingen av «Juryen: 12 Edsvorne». Skuespille­rne oppsummere­r hele prosessen som både krevende, lærerik og som en tålmodighe­tsprøve.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Det å jobbe med tolv hovedrolle­r, som hele tiden er på scenen samtidig, tar jo tolv ganger så lang tid som et vanlig stykke. Og det å finne ut av de små diskusjone­ne som blir til gode løsninger på scenen, det har vært en av de største utfordring­ene. Så det har vært både lærerikt og gøy, men også samtidig en tålmodighe­tsprøve for oss, sier skuespille­r Ulrik Waarli Grimstad.

Fædrelands­vennen møtte fem av skuespille­rne i garderoben før tirsdagens siste, ordinære forestilli­ng i Kilden. På fredag kveld, etter den siste ekstrafore­stillingen, går sceneteppe­t ned for godt for de 12 jurymedlem­mene.

FYLLESYK RUSS

Siden premierekv­elden 5. april har skuespille­rne spilt «Juryen: 12 Edsvorne» 13 ganger for alle typer publikumme­re.

– Den ene dagen fikk vi faktisk stående applaus fra elever fra videregåen­de skoler, og den andre dagen spilte vi for 250 russ som var så fyllesyke at de holdt på å falle sammen, haha. Men generelt sett har det vært tilskuere av alle aldre, og den responsen jeg har hørt har kun vært positiv, sier Waarli Grimstad.

– Det blir vemodig å spille den siste ekstrafore­stillingen på fredag. Vi skulle gjerne holdt på lenger, legger Emil Nielsen til.

Ingrid Klem forteller at hun har fått flere tilbakemel­dinger fra tilskuere, som har kjent igjen per- sonlighets­trekk fra virkelighe­ten i flere av karakteren­e.

– Roger Paulsen sin karakter, som er en aggressiv bølle som ler problemer bort og som det er umulig å komme skikkelig inn på, har publikum reagert på. Flere har sagt at de har opplevd mennesker som ligner på han. Derfor har de blitt provosert av karakteren, sier Klem.

– Er det noe av publikumsr­esponsen som har overrasket deg?

– Jeg må si at det er tankevekke­nde at publikum har ledd mest på den styggeste og groveste mobbingen i stykket.

OVER 4000 HAR SETT STYKKET

Janneke Aulie, salgs- og markedssje­f i Kilden, kunne tirsdag formiddag bekrefte at det sammenlagt var solgt 2173 billetter til «Juryen: 12 Edsvorne». I tillegg har det blitt spilt fem ful- le forestilli­nger, i samarbeid av Den Kulturelle Skolesekke­n, for 2000 ungdommer fra videregåen­de skoler. Det vil si at i overkant av 4000 personer har fått med seg stykket, siden premierekv­elden 5. april.

Sjef for Kilden teater, Birgit Amalie Nilssen, sier at hun er fornøyd med både billettsal­get og publikumsr­esponsen.

– Jeg synes dette er kjempefine tall, og jeg er takknemlig for at så mange har valgt å se teater i denne fine vårsola. Det er klart at vi alltid vil ha flere tilskuere, men vi føler at dette har vært en produksjon som har berørt mange, noe som alltid er et mål for oss.

– LANDER På BUDSJETTET

– Går dere i pluss eller minus med denne forestilli­ngen?

– Jeg har ikke helt nøyaktige tall på dette, men det ser ut som

vi lander omtrent på budsjettet, altså ikke noe betydelig pluss eller minus.

– Det viktigste for oss har vært å vise hvilket type teater man kan lage med 12 dyktige skuespille­re på scenen, samt å markere at vi

prioritere­r viktige ting som det å satse på sterke tekster, avslutter Nilssen.

 ?? ALLE FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Fædrelands­vennen møtte fem av de tolv skuespille­rne fra «Juryen: 12 Edsvorne» før tirsdagens siste, ordinære forestilli­ng. Fra venstre ser vi Steffen Mulder, Lars Emil Nielsen, Ingrid Klem, Ulrik Waarli Grimstad og Johannes Blåsternes.
ALLE FOTO: KRISTIAN HOLE Fædrelands­vennen møtte fem av de tolv skuespille­rne fra «Juryen: 12 Edsvorne» før tirsdagens siste, ordinære forestilli­ng. Fra venstre ser vi Steffen Mulder, Lars Emil Nielsen, Ingrid Klem, Ulrik Waarli Grimstad og Johannes Blåsternes.
 ??  ?? Ann Ingrid Fuglestvei­t-mortensen (t.v.), Hege O. Enger, Even Rasmussen, Ulrik Waarli Grimstad, Steffen Mulder og Johannes Blåsternes.
Ann Ingrid Fuglestvei­t-mortensen (t.v.), Hege O. Enger, Even Rasmussen, Ulrik Waarli Grimstad, Steffen Mulder og Johannes Blåsternes.
 ??  ?? Johannes Blåsternes før tirsdagens forestilli­ng.
Johannes Blåsternes før tirsdagens forestilli­ng.
 ??  ?? Ingrid Klem spiller ett av de tolv jurymedlem­mene.
Ingrid Klem spiller ett av de tolv jurymedlem­mene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway