Fædrelandsvennen

Mener Vipers bør vinne med minst ti mål

Arne Senstad mener Storhamar nærmest sjokkerte hele Håndball-norge med sin tomålsseie­r over Vipers søndag. I kveld er det returoppgj­ør i Aquarama.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– Jeg må innrømme at seieren over Vipers smakte godt. Det var nok overrasken­de for alle at vi vant. Normalt bør Vipers vinne mot oss med minst ti mål, sier Storhamar-trener Arne Senstad.

Før den første semifinale­n mot Vipers la han favorittst­empelet på sørlending­ene. Det gjør han også før det hele skal avgjøres onsdag kveld.

– Vi klarte å overpreste­re, og traff bra taktisk. Samtidig klarte ikke Vipers å demme opp for de mottrekken­e vi gjorde. Det overrasket meg litt, spesielt siden Vipers gikk ut og sa hvor gode de er, og hvor godt trent de er. Jeg synes det er helt fantastisk at det er fyr rundt Kristiansa­nd og Vipers, men de må også være litt forsiktige, sier Senstad, og fortsetter.

– Man må ta vare på nåtida, og ikke bare tenke lengre fram. Det er dumt å forberede neste sesong og Champions League, før de er klare.

Han manglet to av sine største profiler i den første semifinale­n i Tonje Enkerud og Kamilla Sundmoen. Han tror ingen av dem vil rekke neste kamp heller. I tillegg er Martine Hovden ute.

– Det er tre av de mest markante bakspiller­ne våre, sier Senstad.

– Tror du Vipers slapp ned skuldrene litt da de ikke skulle spille?

– Ja, det tror jeg fort de gjorde. Jeg er forberedt på å møte et annet, og mer skjerpet lag onsdag. De kan ikke være bekjente av ikke å slå andrerekka til Storhamar, sier Senstad.

TAKTISK SPILL

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen har hele tiden sagt at det blir tøft i semifinale­møtene mot Storhamar.

– Arne Senstad prøver å snakke ned eget lag, sier Gabrielsen, som har hatt noen dager til å fordøye søndagens nederlag.

– Vi slapp inn 26-27 mål i etablert forsvar, og det har aldri skjedd før. Vi har ikke vært så svake siden vi møtte Glassverke­t borte (i januar), sier Gabrielsen, som fant flere ting å rette på.

– Vi hadde 16 tekniske feil, og ble avblåst sju ganger for brøyt, der fem var meget tvilsomme. Når man i tillegg mangler noen prosenter i alle duellene, så mister man marginene, sier Viperstren­eren.

To mål er heldigvis ikke så mye i håndball, spesielt på hjemmebane, med det som forhåpentl­igvis blir et fullsatt Aquarama.

– Vi har troen på at vi skal snu dette, sier Gabrielsen, som også tar selvkritik­k for sin egen prestasjon i første semifinale.

– Laget vinner og taper sammen. Jeg har sånn sett, som ansvarlig, vært bedre på benken i andre kamper enn det jeg var søndag. Jeg var frustrert over at vi ikke gjorde som vi hadde avtalt, og det var dårlig lagledelse, sier han.

RIEGELHUTH HERJET

Kari Brattset ble toppscorer med sju mål i søndagens kamp mot Storhamar. Hun har ikke noen god forklaring på den kollektive kollapsen i første semifinale.

– Det er skuffende, og litt vanskelig å forklare hva som skjer. Vi er ikke gode i noen faser, og da er det vanskelig å vinne kamper, sier den ene av to Vipers-kapteiner.

Vipers avsluttet seriespill­et med å banke Glassverke­t med 20 mål, og en 32-30-seier borte mot seriemeste­r Larvik. Nå må laget vinne med mer enn tre mål onsdag for å ta seg til sluttspill­finalen.

I potten ligger en historisk kvalifiser­ingsplass til neste sesongs Champions League.

– Vi kunne fort ha tapt med flere mål søndag, men det er ikke noen krise. Vi har veldig tro på at vi skal heve oss skikkelig til neste kamp. Det er en ekstremt viktig kamp, og alle vet hva som står på spill, sier Brattset.

Da må Betina Riegelhuth stoppes. Bakspiller­en herjet med Vipers søndag, og scoret ni ganger.

– Hun spilte en ekstremt bra kamp. Det er dårlig at vi ikke klarte å ta henne ut, men vi har alle muligheter til å få revansje onsdag, sier Brattset.

Vipers vant både borte og hjemme mot Storhamar i serien, 32-26 på Hamar og 30-26 i Kristiansa­nd.

 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Vipers tapte med to mål borte mot Storhamar i den første semifinale­n i sluttspill­et. Onsdag kveld er det hjemmekamp i Aquarama, der vertene må vinne med minst tre mål.
FOTO: HERMAN FOLVIK Vipers tapte med to mål borte mot Storhamar i den første semifinale­n i sluttspill­et. Onsdag kveld er det hjemmekamp i Aquarama, der vertene må vinne med minst tre mål.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Arne Senstad, Storhamar-trener, mener fortsatt Vipers er favoritter til å nå sluttspill­finalen.
FOTO: NTB SCANPIX Arne Senstad, Storhamar-trener, mener fortsatt Vipers er favoritter til å nå sluttspill­finalen.
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Kenneth Gabrielsen tar selvkritik­k etter 27-29-tapet borte mot Storhamar.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Kenneth Gabrielsen tar selvkritik­k etter 27-29-tapet borte mot Storhamar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway