Fædrelandsvennen

Vant 1. mai-stevnet

- SVERRE JACOBSEN, Vest-agder skyttersam­lag

Med 346 poeng vant Jan Kåre Moland mandagens stevne på Mjåvann skytebane.

Stevnet, som ble arrangert av Mandal og Holum Skytterlag, samlet 193 deltagere fra Rogaland i vest til Numedal i øst. 193 skyttere er opp mot deltakerre­kord på 1. mai stevnet og kun i 2015 var det flere som deltok med 195. Vi registrere­r at det kommer flere og flere skyttere lengre østfra, noe som selvsagt er gledelig.

En vårlig vind som innimellom var frisk gjorde det litt ekstra utfordrend­e for skytterne på stevnet, som ble vunnet av Jan Kåre Moland fra Drangedal Skytterlag med 346 poeng. Moland åpnet sitt 35 skudds program med 150 poeng på de 15 første skuddene. Skytterpri­nsen fra 1996, Anders Edvin Gusdal fra Imenes Skytterlag, ble nummer to med samme poengsum, kun rangert bak med færre innerblink­er.

Tredjeplas­sen gikk til Skytterkon­gen fra Oppdal i 2013 Kim André Aannestad Lund fra Jondalen med 345 poeng. Beste ungdomssky­tter under 21 år i klasse 3-5 ble Helene Storenes fra Imenes skytterlag i Grimstad.

I klasse V55 ble det seier til Jon Melvin Tveiten fra Rollag og Veggli skytterlag i Numedal med 345 poeng etter at også han åpnet med 150 poeng på de 15 første skuddene i sitt program. I klasse 2 var det lyngdølen Bjørnar Foss som vant og i klasse 1 vant Ida Linn Gautestad fra Evje og Hornnes. Jegerklass­en ble vunnet av Mandals Svein Tore Haaland med 243 poeng.

Militærkla­ssene AG3 og HK416 ble vunnet av hhv. Leif Rinde fra HV-08 og Frode Rødland også HV-08. Frode Rødland skjøt sterke 243 poeng med Hk416-våpenet under det som ble beskrevet som krevende vindforhol­d på Mjåvann.

Blant de eldste veteranene på 100 m var det Paul Vaule fra Hå Skytterlag i Rogaland som vant klasse V65 med 346 poeng og lyngdølen Harald Jen- sen som vant klasse V73 rett foran Torjus Ågedal fra Grindølen og Ivar Omdal fra Vennesla – alle med 349 poeng.

Blant ungdommene på 100m var det Karen Sodeland Øksendal som endte øverst i klasse eldre junior (18 år). Juniorklas­sen (16-17 år) ble vunnet av Martin Nesvik Voss fra Stavanger. I klasse eldre rekrutt vant Hannah Johansen fra Time med den ultimate poengsumme­n 350 poeng. Hun var den eneste som oppnådde 350 poeng på 1. mai-stevnet i år.

I rekruttkla­ssen ble det lokal seier til Mina Wårøy Møll fra Holum med 345 poeng. I klassen for Nybegynner­e Ungdom deltok åtte skyttere.

Som et ekstra tilbud fikk skytterne mulighet til å teste felthurtig­formen allerede tidlig i mai. Av de fem som prøvde seg var Tore Rødland fra Klepp Skytterlag som var raskest med tiden 7,6 sekunder.

 ?? FOTO: DFS ?? Jan Kåre Moland var mandag best av samtlige skyttere på Mjåvann skytebane.
FOTO: DFS Jan Kåre Moland var mandag best av samtlige skyttere på Mjåvann skytebane.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway