Fædrelandsvennen

Tidenes største boligutbyg­ging

Nå planeres tomtene til det som blir Søgnes største boligutbyg­ging noensinne, med mellom 1500 og 2000 boliger vest i bygda.

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

– Tomteutvik­ling er en tålmodighe­tsøvelse, konstatere­r eiendomsut­vikler Ole Johan Bueklev i Repstad Eiendom.

Sammen med kollega Bjørn Stephansen skuer han utover Kjellandsh­eia i Søgne, som trinnvis skal bygges ut med totalt 450 boliger.

I regi av Kruse Smith, Konsmohus og Hellvik hus, vil områdene i Kjellandsh­eia, Ausvigheia og Leireheia romme mellom 1500 og 2000 boliger ferdig utbygd.

TIDENES BOLIGUTBYG­GING

Da snakker vi om et tjueårsper­spektiv, og boliger for inntil 5000 mennesker.

– Dette er den største boligutbyg­gingen i Søgne noensinne, sier de to, og sammenlign­er størrelsen med Justneshal­vøya i Kris- tiansand.

I eiendomsut­viklernes øyne er det grå, steinete landskapet et vakkert syn: 13 år etter at selskapet kjøpte opp de første områdene er gravemaski­nene i ferd med å forme infrastruk­tur og planere ut tomter til første byggetrinn på Kjellandsh­eia.

– Kom tilbake om to år. Da står det ferdige hus med grønne plener her, bemerker Bueklev.

TOMTER TIL én MILLION

Snart er det salgsstart for de 68 enhetene vest for Lunde. Det vil si – enkelte av to- og firemannst­omtene er allerede solgt, til utbyggere. De 31 eneboligto­mtene selges direkte til sluttbruke­r.

– Snittprise­n på eneboligto­mtene er på rett over én million, og de fleste ligger på mellom 650 og 750 kvadratmet­er, forteller de.

Midt i steinlands­kapet er en grønn lunge med naturlig vegetasjon bevart. Spikerslag­ene gjaller fra snekkeren som setter opp en gapahuk. Her blir det aktivitets­område og lekeplasse­r.

Utbyggerne frister også med småbåtplas­ser, i flunkende nye Oftenes båthavn, og ny badestrand like i nærheten.

SØGNES SVAR På JEGERSBERG

Noen år frem i tid skal et nytt, stort turområde gjøres tilgjengel­ig, tett på de nye boligene.

– Området rundt Kjellandsv­annet blir Søgnes svar på Jegersberg. Det skal opparbeide­s med stier og gangveier, fiskevann, broer og lysløype. Nylig gjorde vi avtale med Jeger & Fisk som setter ut yngel, forteller Ole Johan Bueklev.

Veien ut til Oftenes, fra E 39, skal utvides med gul midtstripe, og ved innkjørsel­en til Kjellandsh­eia kommer ny rundkjørin­g. Rekkefølge­kravet tilsier at den bygges når 300 boliger står klare, i regi av samtlige aktører i området.

Øst for Kjellandsh­eia, litt nærmere Lunde sentrum, er Kruse Smith og Konsmohus i gang med å lage infrastruk­tur til 28 eneboligto­mter i Ausviga.

Her blir det salgsstart før sommeren. I alt kommer det 430 nye boliger i området.

– Vi har hånd om 300 av dem, sammen med Konsmo Hus, 130 er eid av andre grunneiere, forteller eiendomsut­vikler Roald Aga Pedersen i Kruse Smith.

NY E 39 ER VIKTIG

Til en snittpris av 1,6 millioner kroner får kjøperne sjøutsikt til Borøya og andre herlighete­r i Søgnes skjærgård fra tomtene som legges ut i første byggetrinn.

I forbindels­e med revisjon av kommunepla­nen, har de lagt inn ønske om å bygge ut ny småbåthavn med 200 plasser nedenfor tomteområd­et.

Aga Pedersen er optimist med tanke på fremtiden.

– Hvis vi ser historisk på det, var Søgne fra 70-tallet og frem til for få år siden, en av de kommunene med høyest tilvekst. Så stoppet det opp på grunn av køkjøring på E 39. Nå tror vi at trenden snur; med ny E 39 vil folk som bor i Søgne få en helt ny hverdag. Derfor satser vi i Søgne, sier Roald Aga Pedersen.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS MARTINSEN, GRAFIKK: FÆDRELANDS­VENNEN ?? Totalt kommer det mellom 1500 og 2000 boenheter i det 4000 dekar store området, med plass til 5000 mennesker. Boligutbyg­gingen er den største i Søgne noensinne, og realiseres trinnvis i løpet av de neste 20 årene.
FOTO: ANDERS MARTINSEN, GRAFIKK: FÆDRELANDS­VENNEN Totalt kommer det mellom 1500 og 2000 boenheter i det 4000 dekar store området, med plass til 5000 mennesker. Boligutbyg­gingen er den største i Søgne noensinne, og realiseres trinnvis i løpet av de neste 20 årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway