Fædrelandsvennen

Krever tilbake tilskudd fra Den katolske kirke

-

Etter en dom i Oslo tingrett går Kristiansa­nd sammen med andre kommuner for å kreve tilbake uriktig utbetalte tilskudd fra Den katolske kirke.

Beløpets størrelse er foreløpig ukjent, men det kan være snakk om opp mot én million kroner.

– Det er grunn til å tro at de har brukt samme prinsipp for medlemsreg­istrering i Kristiansa­nd, siden det tilhører samme bispedømme (Oslo, journ. anm.), sier Kristiansa­nds-rådmann Tor Sommerseth til Fædrelands­vennen.

Onsdag orienterte han formannska­pet om hastehenve­ndelsen fra KS, som går ut på at kommunene skal samkjøre en juridisk prosess mot Den katolske kirke.

Fra 2011 til 2014 brukte ansatte i den katolske kirken telefonkat­alogen for å skaffe seg over 50.000 nye medlemmer de mente hadde «katolsk-klingende navn».

Dermed fikk de tildelt mer i statsstøtt­e enn det reelle medlemstal­let tilsa.

I januar slo Oslo tingrett fast at staten frifinnes etter søksmålet fra Oslo katolske bispedømme, og at myndighete­nes tilbakebet­alingskrav på over 40 millioner er rettmessig.

Saken er anket, og rettskraft­ig dom vil først foreligge om et års tid. – Juks er juks, og det må ryddes opp i. Dette lar vi rådmannen håndtere, mente varaordfør­er og møteleder Jørgen Kristianse­n (KRF), og fikk tilslutnin­g av et flertall rundt bordet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway