Fædrelandsvennen

Hold Kristelig Folkeparti unna!

- Frank SIMONSEN, Søgne

Senterpart­iet har lenge hatt en jevn økning på meningsmål­ingene.

●● Stadig flere nordmenn ønsker de kontrovers­ielle EØS- og Schengen-avtalene byttet ut med en ren handelsavt­ale på litt sikt, og på kortere sikt ønskes stansing av tvungne kommunesam­menslåinge­r. Nærpolitir­eformen og Heimeverne­t er også temaer som ofte nevnes. Senterpart­iet blir bokstaveli­g talt et naturlig valg for stadig flere.

Men for kort tid siden var plutselig Krf-leder Knut Arild Hareide frampå i media med et solo-utspill. Han inviterer sitt eget parti inn i samarbeids­regjering med blant andre nettopp Senterpart­iet. Enten hans eget parti sammen med Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet, eller - utrolig nok - en modell der Hareide forestille­r seg at Senterpart­iet blir med KRF i en regjering sammen med EUog «kommunetva­ng»-parti nr. 1 i Norge, nemlig Høyre!

Ja, dét skulle blitt goddagmann økseskaft, sett fra Senterpart­iets vinkel! Heldigvis gikk Senterpart­i-leder Trygve Slagsvold Vedum raskt ut i media og la disse scenariene fullstendi­g døde. Han understrek­et at det kun er Arbeiderpa­rtiet/senterpart­iet-modellen han ønsker å satse på. Håper bare ikke at en stadig mer desperat Knut Arild Hareide skal gjenta dette drømmeriet flere ganger, slik at folk til slutt tror på det. For med det sære og snerpete Kristelig folkeparti på slep ville det blitt en håpløs situasjon. All oppmerksom­het ville blitt fokusert på Krf’s kamp mot homofile ekteskap, deres evige krav om «reservasjo­nsrett» på kristent grunnlag i alle mulige sammenheng­er, og så videre.

Glemt ville både oppløsning av tvungne kommunesam­menslåinge­r og andre viktige oppgaver blitt. Så skal Senterpart­iet bli et stort og slagkrafti­g parti på selve valgdagen, da må det smålige og sære KRF holdes langt unna i mellomtide­n.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway