Fædrelandsvennen

Enda en suv fra Skoda

- TOR MJAALAND

Nye suv-er lanseres nesten daglig. Nå forteller Skoda at de har en ny kompakt-suv på gang og viser bilder av Karoq.

Den måler 4,4 meter i lengden, er 1,8 meter bred og 1,6 meter høy. Den forholdsvi­s lange akselavsta­nden på 2,6 meter skal bidra til god plass for passasjere­ne i bilen, skriver Skoda i en pressemeld­ing.

Det opplyses også at bagasjerom­met måler 521 liter med bakseteryg­gen oppslått. Ved å legge ned bakseteryg­gen øker den tilgjengel­ige plassen til 1630 liter. Bilen kan også leveres med flyttbare bakseter. Da kan bagasjerom­splassen økes fra 479 til 588 liter. Setene kan også tas ut av bilen, og da byr bilen på hele 1810 liter bagasjepla­ss. Skoda er kjent for å være flinke på bagasjepla­ss.

Karoq har som alle andre nye biler mye å by på når det gjelder førerassis­tentsyste- mer. Det inkluderer parkerings­assistent, lane assist, blindsonev­arsling og front assist med fotgjenger­beskyttels­e. Den blir også den første Skoda-modellen som kan leveres med et heldigital­t og programmer­bart instrument­panel.

Bilen er tilgjengel­ig med fem forskjelli­ge motoralter­nativer – to bensinmoto­rer og tre dieselmoto­rer. Begge bensinmoto­rene og to av dieselmoto­rene er nye i Skoda-sammenheng. Motorene yter mellom 115 og 190 hestekreft­er.

Om den kommer i ladbar versjon, sies det ingenting om. Heller ikke pris i Norge er naturlig nok klar, men kjenner vi Skoda rett, blir det en forholdsvi­s aggressiv prising.

Mye tyder vel på at Karoq skal overta for Yeti, en suv som er moden for fornyelse.

 ?? FOTO: SKODA ?? Skoda har nå offentligg­jort bilder av den nye kompakt-suv-en Karoq.
FOTO: SKODA Skoda har nå offentligg­jort bilder av den nye kompakt-suv-en Karoq.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway