Fædrelandsvennen

110.000 elbiler i Norge

- TOR MJAALAND

110.000 elbiler i Norge ble passert ved utgangen av mars måned. Det er klart flest Nissan Leaf, rundt 30.000.

Det er Norsk elbilforen­ing som har gjennomgåt­t Motorvognr­egisteret for å fastslå hvor mange elbiler som finnes på norske veier per 31. mars.

– Nissan LEAF er den ubestridte eneren og BMW i3 har størst vekst, mens kun 14 av 100 solgte elbiler til nå er en Tesla, konstatere­r Norsk elbilforen­ings generalsek­retær Christina Bu.

Brorparten av elbilene (105.803) er registrert som personbile­r. Og med prognose for elbilsalge­t i år på minst 37.500 nyregistre­ringer i tillegg til bruktimpor­terte, er det kanskje mulig å runde 150.000 elbiler i Norge før 2017 er unnagjort..

Nissan Leaf utgjør nesten 28 prosent av elbilbesta­nden og nærmer seg 30.000 solgte. Modellen har snart seks år bak seg på det norske markedet, og er også den femte mest solgte bilen i Norge så langt i år.

Elbilforen­ingen mener at det er en udekket etterspørs­el etter elbiler i mellomklas­sen, der de typiske familiebil­ene befinner seg:

– Vi mangler bilmodelle­ne flest nordmenn ønsker seg; romslige og ikke alt for dyre familiebil­er med god rekkevidde. Produsente­n som først treffer dette behovet vil oppnå fantastisk­e salgstall, spår Bu.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway