Fædrelandsvennen

100-årsjubilan­t i Mandal

- NTB

●● Gudbjørg Leonora Olsen, Giert Giertsensg­ate 7, 4514 Mandal, fyller 100 år 4. mai.

Etter folkeskole­n begynte Gudbjørg Leonora Olsen å arbeide i butikken til kjøpmann Johan Hegnander i Mandal. I 1945 giftet hun seg med Terje Olsen, sammen bygde de hus, selv om det verken fantes vei eller vann. I 1956 bygde de Selv- betjeninge­n i Ulvegjelet som var den første selvbetjen­ingsbutikk­en i Mandal. Etter hvert ble den utvidet til å inkludere koldtkjøkk­en og catering, og sommerturi­stene kunne glede seg over ferdige middagspor­sjoner som bare skulle varmes.

Etter endt yrkeskarri­ere ble det tid til bussreiser i Europa og Russland i tillegg til to besøk til broren i Amerika. Det ble også mange fisketurer i egen båt, med medbrakt kaffe og mat på motorkassa, og hun fikk god trening i å rense og tilberede fisk.

Gudbjørg Leonora Olsen ble enke i 1992 og har siden bodd alene og klart seg selv, alltid med et godt nettverk av venner rundt seg og et godt sosialt liv. De siste årene har fantastisk­e personer i hjemmesyke­pleien vært til god hjelp.

Jubilanten tilbringer mye tid sammen sine tre døtre, sju barnebarn og 20 oldebarn. Dagen feires på Hald Pensjonat sammen med familien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway