Fædrelandsvennen

Kif-søsken klarte krav

- INGER B. STEINSLAND, for KIF Friidrett

Fabian, Myron og Stella Weinberg klarte mesterskap­skrav i første forsøk.

De tre søsknene har lagt bak seg et år med mye plager og skader, og etter nytt treningsop­plegg og mange forandring­er var de spente på sesongstar­ten sist helg. Den gikk over all forventnin­g.

Fabian reiste til Modum for å delta i diskos og kule i G16klassen. I begge øvelsene ble det ny utendørspe­rs og i begge klarte han kravet til EYOF (European Youth Olympic Games). I diskos 1,5 kg ble det 52,45m – best i Norge i årsklassen 2001/2000, 6. best gjennom alle tider og andreplass i årsklassen 2001 i Europa. I kule (5 kg) ble det 15.93m.

Myron prioritere­r i år mangekamp i G18-klassen, han er junior-norgesmest­er i mangekamp innendørs tidligere i år. Sist helg sesongdebu­terte han i Evje og Hornnes med spyd. Myron kaster første år med seniorspyd (800 gr). Resultatet ble 56,64m, som er litt under pers. Myron klarte kravet til junior-nm og U23-NM og han er ikke langt fra kravet til senior-nm.

Stella sesongdebu­terte også i Evje og Hornnes. Hun kastet med seniorspyd­et 600 gr. Hennes beste resultat i J19-klassen ble 50,15m, som er litt under pers. Men resultatet er over kravet til U20-EM og U23-EM.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Fabian (15, f.v.), Myron (17) og Stella Weinberg (18) fra KIF Friidrett er alle i landstoppe­n i sine respektive friidretts­øvelser.
FOTO: PRIVAT Fabian (15, f.v.), Myron (17) og Stella Weinberg (18) fra KIF Friidrett er alle i landstoppe­n i sine respektive friidretts­øvelser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway