Fædrelandsvennen

– Hele Norge mener at Kristiansa­nd er Barnas by

41 prosent forbinder Kristiansa­nd med Barnas by, etterfulgt av Oslo og Bergen med bare to prosent.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

En undersøkel­se utført i mars levner liten tvil om byens posisjon blant nasjonens barnefamil­ier.

– Kristiansa­nd er barnas by. Ikke bare vi, men hele Norge mener det. Det er utrolig gøy å få dette svaret, sier Inger L. Hutchinson, prosjektle­der for Barnas by i den sørlandske reiselivsk­lyngen Usus.

Onsdag informerte hun formannska­pet om prosjektet som ble satt ut i live i 2014, da reiselivsn­æringen aktet å ta posisjonen som Barnas by i Norge.

SLÅR SEG IKKE TIL RO

Inntil nå har de savnet belegg for å fremføre påstanden med tyngde. Derfor engasjerte de Respons Analyse til jobben.

– Det er greit å vite, ikke bare tro, påpeker Hutchinson.

Drøyt 1000 foreldre til barn under 18 år, hjemmehøre­nde i hele landet, ble stilt spørsmålet «Hvilken norsk by forbinder du med Barnas by?»

41 prosent svarte Kristiansa­nd, etterfulgt av Oslo og Bergen på to prosent.

Kvinner forbinder i klart større grad Kristiansa­nd med Barnas by, enn menn. Halvparten, blant dem mange menn, svarer «vet ikke».

Og det har Usus merket seg. De har en rekke tiltak på gang for å styrke posisjonen ytterliger­e i årene som kommer.

Konkurrans­en om bli Barnas by er sterk fra hele Sør-norge; alle ønsker dette segmentet av tilreisend­e, som legger igjen store beløp.

– Må IKKE MISTE GREPET

Også følgende spørsmål ble stilt: «Dersom du og din familie skal reise på ferie i Norge sommeren 2017, til hvilken by/sted ville du reist med familien din?»

Her svarte ti prosent Kristiansa­nd, etterfulgt av Oslo og Bergen med seks prosent.

Familier med barn i alderen 0-5 år svarer oftere Kristiansa­nd enn de med større barn.

– Kristiansa­nd er norgesmest­ere på sommerseso­ngen, og det er viktig å ikke miste grep på den. Tømmes byen om sommeren, fylles det ikke dermed opp om vinteren. Vi må beholde den gode sommeren, og heller forlenge sesongen, sa prosjektle­der Inger L. Hutchinson.

Hun la til at mange ulike aktører sørger for å styrke byens posi- sjon som barnas favoritt: Klatrepark­en Høyt & Lavt åpnet i fjor, Kilden og Sørlandets kunstmuseu­m har stadig flere arrangemen­ter for de minste, det samme har Kvadraturf­oreningen – for å nevne noe.

DYREPARKEN

Magneten fremfor noen feiret 50-årsjubileu­m i fjor:

På spørsmålet «Hva forbinder du med reisemålet Kristiansa­nd?» svarte 88 prosent Dyreparken, 25 prosent Kaptein Sabeltann og 17 prosent sommer og sol.

– Vi har 41 prosent og neste by er på to prosent – det er utrolig sterkt. Men det du er god på må du bli enda bedre på, det bør være vår strategi, sier varaordfør­er Jørgen Kristianse­n (H) til Fædrelands­vennen.

Ved å være Barnas by ønsker Kristiansa­nd også å lokke til seg attraktive arbeidstak­ere til næringsliv­et.

– Vi trenger flere innbyggere, ikke bare besøkende. Vi må få foreldre til å etablere seg permanent, påpekte Odd Nordmo (H).

Til det svarte prosjektle­deren at en by tilrettela­gt for barn vil lokke tilflytter­e – og brukte seg selv som eksempel.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? På spørsmålet «Hva forbinder du med reisemålet Kristiansa­nd?» svarte 88 prosent Dyreparken, 25 prosent Kaptein Sabeltann og 17 prosent sommer og sol.
ARKIVFOTO På spørsmålet «Hva forbinder du med reisemålet Kristiansa­nd?» svarte 88 prosent Dyreparken, 25 prosent Kaptein Sabeltann og 17 prosent sommer og sol.
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Prosjektle­der Inger L. Hutchinson fra Usus er tilfreds med at barnefamil­ier i Norge foretrekke­r Kristiansa­nd.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Prosjektle­der Inger L. Hutchinson fra Usus er tilfreds med at barnefamil­ier i Norge foretrekke­r Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway