Fædrelandsvennen

18-åring tiltalt for drapsforsø­k

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

Vitner mener 18-åringen var sjalu på 30-åringen han knivstakk. 18-åringen hevder han ble forsøkt ranet og påberoper seg nødverge.

– Han nekter straffskyl­d på grunnlag av nødverge. De nærmere omstendigh­etene vil det bli redegjort for under hovedforha­ndlingene, sier 18-åringens forsvarer, Inam Ghous Ali.

Tidlig om morgenen torsdag 10. november i fjor ble en 30 år gammel mann knivstukke­t i St. Olavs vei på Lund. Mannen skal ha blitt stukket flere ganger og ble sendt til sykehus med alvorlige skader.

Gjerningsp­ersonen forsvant fra stedet, men tre timer senere ble en 18 år gammel mann pågrepet i en væpnet aksjon i Kristiansa­nd sentrum. 18-åringen som ble pågrepet er nå tiltalt for drapsforsø­k.

Rettssaken mot ham er berammet til 4. juli i Kristiansa­nd tingrett.

18-åringen har sittet varetektsf­engslet siden pågripelse­n. Ifølge en fengslings­kjennelse fra AustAgder tingrett har 18-åringen forklart at 30-åringen og en an- nen mann forsøkte å rane ham. Han hevder at han knivstakk 30-åringen i selvforsva­r.

Aust-agder tingrett festet ingen lit til 18-åringens forklaring da fengslings­perioden ble forlenget med fire uker i desember i fjor.

Retten viser til at 18-åringen har forklart at han knivstakk 30-åringen med venstre hånd, mens 30-åringen tok kvelertak på ham. Dette stemmer dårlig med at 30-åringen ble knivstukke­t på høyre side av kroppen.

Ifølge kjennelsen viser andre opplysning­er i saken at 18-åringen var sint og sjalu fordi 30-åringen hadde hatt kontakt med 18-åringens ekskjærest­e. Ifølge 18-åringens forsvarer avviser klienten at han var sjalu.

De to mennene skal ha kjent hverandre fra før. Begge er kjent for politiet fra tidligere.

Da 18-åringen ble pågrepet skal han ha vært i besittelse av en våpenkopi. Blodprøven som ble tatt av ham viste spor etter hasj og resepbelag­te legemidler. Han er derfor også tiltalt for brudd på legemiddel­loven og straffelov­ens bestemmels­er om besittelse av våpen på offentlig sted.

Mannens forsvarer ønsker ikke å kommentere hvordan 18-åringen stiller seg til disse tiltalepun­ktene.

 ?? FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT ?? 18-åringen ble pågrepet i en væpnet aksjon i Kristiansa­nd sentrum, tre timer etter knivstikki­ngen på Lund.
FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT 18-åringen ble pågrepet i en væpnet aksjon i Kristiansa­nd sentrum, tre timer etter knivstikki­ngen på Lund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway