Fædrelandsvennen

En perle av en 72modell

Roar Pedersen fra Tinnheia har en sjeldenhet mellom bena når han er ute og kjører motorsykke­l.

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Han vakte oppsikt på mc-treffet ved Ogge onsdag.

– Dette er en Kawasaki 750 H2, en såkalt trippel. Den har tre sylindere og er en totakter. Den er pulverlakk­ert og jeg kjøpte den ferdig restaurert fra USA, forteller Pedersen stolt.

– Han kan være fæl å kjøre bak. Det er nokså blå røyk på grunn av olja i bensinen, ler Tellef Mykland fra Vennesla.

EIER 50 SYKLER

Ved siden av står en mann med solbriller og stirrer.

– Fin sykkel, men jeg har hele serien hjemme, sier han stille.

Akkurat så stille at det høres ut som det mest selvfølgel­ige i verden å eie en haug med motorsykle­r.

Mannen er Tellef Johan Tellefsen (67) fra Arendal. Det viser seg at han har alle de flotte Kawasakien­e fra 70-tallet. Både 250 S1, 350 S2, 400-kubikkeren S3, 500-kubikkeren og 750-en.

– I all verden?

– Det er jo litt moro, sier Tellefsen.

Sånn er det på mc-treff. Det snakkes motor og kubikk og de fleste bruker ikke de store ordene, selv om de eier klenodier.

– Hva skal du med så mange sykler, Tellefsen?

– Jeg har flere enn de Kawasakien­e...

Det viser seg at han har minst 50 motorsykle­r hjemme i Arendal.

OLDEFAR På TUR

Den han er mest stolt av har han kjørt til Ogge Gjesteheim. En Harley Davidson Ultra Limited 1700. Stoltheten handler om bokstavene bak. Der står det «Oldefar på tur».

Etter hvert innrømmer Tellefsen at han har levd av mopeder og motorsykle­r i 40 år. Han er mannen bak Motortekni­kk-butikkene både i Arendal og Kristiansa­nd, men han vil heller snakke om hvor gøy det var å bli oldefar for to år siden.

– Vi er ikke så mange oldefedre som farter rundt på motorsykke­l, humrer han.

ET PAR HUNDRE

Et par hundre bikere kom til Ogge Gjesteheim onsdag. Dermed er det fortsatt liv i den 20 år gamle tradisjone­n med treff hver første onsdag i måneden. De kommer fra Telemark, agderfylke­ne og en og annen slenger fra Rogaland.

– Jeg er fra Kragerø. Har hørt mye bra om dette treffet. Når man liker å kjøre sykkel, kjører man gjerne langt for et kakestykke, sier Ivar Lia fra Kragerø. Han sitter og spiser sammen med Johnny Hanssen fra Drangedal og Be- ate Eikhom fra Grimstad.

For Ogge gjesteheim var ikke helt død etter konkursen i fjor høst. Olav Fjalestad bor på stedet og fikk lov å åpne kiosken fra konkursboe­t for å holde liv i mctradisjo­nen. Det gikk i pølser, kaffe og kaker

Rundt 200 kom til Vatnestrøm onsdag. På det meste har det vært opp mot 400.

 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Roar Pedersen med sin pulverlakk­erte Kawasaki 750 fra 1972. Den er en totakter og må ha olje i bensinen, men går som ei kule. Bak står Tellef Johan Tellefsen og Tellef Mykland og lar seg imponere.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Roar Pedersen med sin pulverlakk­erte Kawasaki 750 fra 1972. Den er en totakter og må ha olje i bensinen, men går som ei kule. Bak står Tellef Johan Tellefsen og Tellef Mykland og lar seg imponere.
 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Oldefar Tellef Johan Tellefsen kjørte til mctreff på Vatnestrøm. Hjemme har han 50 motorsykle­r til.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Oldefar Tellef Johan Tellefsen kjørte til mctreff på Vatnestrøm. Hjemme har han 50 motorsykle­r til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway