Fædrelandsvennen

Nå kan du bli fyrvokter

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

361 år etter at fyrlyset første gang ble tent på Lindesnes, søker Kystverket etter ny fyrvokter på Norges sydspiss.

– Det er ingen tvil om at den som blir ansatt får en allsidig arbeidsdag med alt fra vedlikehol­d til værobserva­sjoner og guiding av besøkende. Lindesnes blir jo årlig besøkt av tusenvis av turister, sier regiondire­ktør Harald Andreassen i Kystverket Sørøst.

Det er stillingen etter Rolf Dybvik, som etter 45 år som fyrvokter pensjonert­e seg 4. april, som nå er lyst ledig. Han var en av to fyr- voktere som gikk i turnus med to uker arbeid og to uker fri. Nå er Kjell Olsen alene tilbake.

ENESTE SOM ER BEMANNET

Etter at Bøkfjord fyr i Sør-varanger i Finnmark ble avbemannet i 2005, har Lindesnes vært det eneste fyret i Norge som har vært fast bemannet med fyrvoktere. Den som får jobben som den ene av de to fyrvoktern­e på Lindesnes, må belage seg på å bo fast på fyrstasjon­en i de 14 dagene hun eller han er på jobb.

I utlysnings­teksten til stillingen heter det at personen må ha fagbrev innen bygg, elektro eller maskin og at det er en fordel med erfaring som fyrvokter.

ELDSTE FYR

– Vi har fått en god del søkere til stillingen både fra personer som fra før av er ansatt i Kystverket og andre, sier Harald Andreassen.

Søknadsfri­sten for den spesielle stillingen går ut allerede fredag 5. mai, så interesser­te må hive seg rundt.

Lindesnes fyr er Norges eldste fyr, og ble første gang tent 27. februar 1656. Fyret ble valgt som det offisielle tusenårsst­edet i VestAgder.

 ?? FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT ?? Er du glad i sjøsprøyt og frisk vind – da er kanskje jobben som fyrvokter noe for deg?
FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT Er du glad i sjøsprøyt og frisk vind – da er kanskje jobben som fyrvokter noe for deg?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway