Fædrelandsvennen

Jeg har hørt mye jeg ikke skulle ha hørt.

– Jeg håper konflikten i Aust-agder Frp er løst rett etter helgen. Vi skal opp og stå, vi skal ha Åshild på tinget, og vi skal i regjering.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Noen har et yrke hvor de stadig møter folk som betror seg til dem. Tatovør Erik Danielsen opplever ofte at kunder avslører hemmelighe­ter om seg selv.

Det sier Lene Langemyr fra AustAgder Frp som leder det konflikthe­rjede partiets delegasjon på landsmøtet som holdes på Clarion Hotell på Gardermoen.

Både stortingsk­andidat Åshild Bruun-gundersen og fylkeslede­r Peter A. Busch har meldt forfall på grunn av den bitre striden som har herjet partiet i snart et halvt år.

Politisk nestleder Lene Langemyr er dermed rykket opp som delegasjon­sleder, men er også valgkample­der som må gjennomfør­e landsmøtet uten fylkespart­iets toppkandid­at:

– Nå må Åshild ta den tiden hun trenger, og jeg har full forståelse for at hun trenger hvile. Når først så galt skulle være, er jeg glad det skjer nå, og ikke midt i valgkampen, sier Langemyr. Hun understrek­er at Aust-agder-delegasjon­en skal operere samlet under landsmøtet:

– GODSKESEN ER MED

– På dette landsmøtet skal vi bruke tid på å være et team. Også Ingebjørg Godskesen er med i delegasjon­en, og hun skal fronte saker som er viktige for partiet, sier hun.

UTEN VALGKAMPLE­DER

Vest-agder Frp stiller uten sin valgkample­der ettersom Christian Eikeland fra Søgne ble far for få dager siden. Til gjengjeld har de listetoppe­n til stortingsv­alget på plass, Gisle M. Saudland (30) fra Flekkefjor­d som sikter mot å overta plassen etter Åse Michaelsen som gir seg etter tre perioder.

Han har denne kommentare­n til striden i nabopartie­t som oppsto etter at Åshild Bruun-gundersen danket ut sittende stortingsr­epresentan­t Ingebjørg Godskesen ved nominasjon­en i desember, og deretter sørget for ja-flertall for ett Agder i fylkesting­et:

– Det er dumt at det er konflikt blant våre venner i Aust-agder. Jeg har ingen rolle i den, og jeg håper den går over så fort som mulig.

OLJEBORING OG VEI

Både Langemyr og Saudland presiserer at de ønsker fullt fokus på politikken under landsmøtet, og Saudland vil blant annet slå et slag for oljeboring i Skagerrak.

– Vi vil også holde fokus på at utbygginge­n av E 18 og E 39 kommer som lovet, sier han.

– Sammenheng­ende firefelts gjennom hele Agder, og tilrettele­gging for næringsliv og forskning. Det er de to viktigste sakene for oss, sier Langemyr.

– Aust-og Vest-agder vil dessuten ha delegasjon­møter sammen der vi understrek­er viktighete­n av å beholde sykehusene både i Arendal og Flekkefjor­d, legger hun til.

KOMMUNEREF­ORMEN

Blant de sakene som kan komme til å splitte partiet, er et forslag om at kommunesam­menslåinge­r skal baseres på frivilligh­et. Det var fredag ettermidda­g ikke klart hvordan Agder-delegatene kommer til å stemme.

– Her er det nok delte meninger, sier Langemyr.

På spørsmål om hun tror striden i Aust-agder vil skade den kommende valgkampen, svarer hun:

– Helt ærlig tror jeg ikke det får stor innvirknin­g. Nå setter vi i gang for fullt, forteller hva vi har gjort i regjering, og hva vi vil gjøre i regjering etter valget. Det er det folk bryr seg om.

Frp sentralt har nå tatt fatt i konflikten, og leder av organisasj­onsutvalge­t, Helge André Njåstad, håper ikke striden vil prege landsmøtet:

– Nå er det politikken som gjelder, sier han.

 ??  ??
 ?? FOTO: TONE SANDBERG ?? – På dette landsmøtet skal vi bruke tid på å være ett team, sier delegasjon­sleder Lene Langemyr fra det konflikthe­rjede Aust-agder Frp. Sammen med stortingsk­andidat Gisle M. Saudland fra Vest-agder ønsker hun å sette fokus på politikken.
FOTO: TONE SANDBERG – På dette landsmøtet skal vi bruke tid på å være ett team, sier delegasjon­sleder Lene Langemyr fra det konflikthe­rjede Aust-agder Frp. Sammen med stortingsk­andidat Gisle M. Saudland fra Vest-agder ønsker hun å sette fokus på politikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway