Fædrelandsvennen

Bagley går av som direktør i Helse sør-øst

Thomas Bagley trakk seg som styreleder i Sykehuspar­tner fredag som følge av It-saken. Han går også av som teknologid­irektør i Helse sør-øst.

- NTB

– Det er blitt reist betydelig tvil om dette er blitt håndtert på en god måte. Styret i Helse sør-øst RHF er i dag blitt orientert om at Thomas Bagley trekker seg som styreleder i Sykehuspar­tner HF, og det tar vi til etterretni­ng, sier styreleder Ann-kristin Olsen i Helse sør-øst til NRK.

Fredag ettermidda­g bekreftet NRK at Bagley også går av som direktør i Helse sør-øst.

Ifølge rikskringk­asteren benektet Bagley nylig at uten- landske It-arbeidere skal ha hatt mulighet til å gå inn i pasientjou­rnaler og kopiere innholdet uten å legge igjen spor.

It-arbeiderne fra Asia og Øst-europa hadde utvidede rettighete­r og tilganger til sensitive pasientdat­a til 2,9 millioner mennesker på Østlandet og Sørlandet.

Helse sør-øst har innrømmet at noen hadde en slik tilgang, men sier omfanget er mindre enn det NRK melder. Helseforet­aket har lovet en ekstern gjennomgan­g av saken.

Helseminis­ter Bent Høie (H) opplyser at han ble orientert om saken i slutten av forrige uke. Statsråden har bedt Helse sør-øst om en redegjørel­se.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Styreleder Thomas Bagley i Sykehuspar­tner trekker seg som følge av It-saken i Helse sør-øst. Styreleder Ann-kristin Olsen i Helse sør-øst opplyser at styret ble orientert om dette fredag.
FOTO: NTB SCANPIX Styreleder Thomas Bagley i Sykehuspar­tner trekker seg som følge av It-saken i Helse sør-øst. Styreleder Ann-kristin Olsen i Helse sør-øst opplyser at styret ble orientert om dette fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway