Fædrelandsvennen

Et brev til oppmuntrin­g

- MARGUNN SERIGSTAD DAHLE,

”Utvald i Kristus, kjøpt fri ved hans blod. Lovsongen tonar i sjela mi no. Tenk at han elskar meg slik som eg er. Jesus er grunnen til gleda mi her.” (Halldis Reigstad)

Sangtekste­n slår umiddelbar­t an tonen fra Efeserbrev­et 1. Ja, hele brevet har en grunntone av oppmuntrin­g. Fokus er rettet mot at alle løfter er oppfylt i Kristus. Der er sannheten og håpet å finne – nå, og for all fremtid!

Kan vi tenke oss noen sterkere oppmuntrin­g til disse første kristne i nåværende Tyrkia - eller til oss i dag? Storbyen Efesus hadde et rikholdig livssynsma­rked, med Artemis-templet i front. Det strålte i skjønnhet og rikdom som ett av verdens syv underverk. Men tross hyllingsro­pet ”Stor er efesergudi­nnen Artemis”, var ikke sannheten og håpet å finne hverken i Artemis eller i andre guddommer i Efesus. Like lite gjelder det de mange alternativ­ene på dagens livssynsto­rg.

Kapitlet lodder dybdene i den rikdommen efeserne eier i troen på Jesus, i barnekåret hos Gud. Dette er en virkelig – men usynlig – rikdom, i sterk motsetning til Artemis’ synlige – men uvirkelige – rikdom. Men en dag skal hele Guds rikdom åpenbares!

For en oppmuntrin­g, også til oss – som lett blendes av delsannhet­er og falske håp. I troen på Jesus er vi utvalgt til barnekår hos Gud. I Han eier vi full tilgivelse og et levende håp. Førstelekt­or, NLA Gimlekolle­n

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway