Fædrelandsvennen

Høyresiden på frammarsj i Start

I flere år har Start slitt med å finne en høyreside som fungerer – helt til Eirik Wichne og Daniel Aase fant tonen.

- TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no -

– Ingenting gleder meg mer enn det. Daniel er flink i kombinasjo­nsspillet med Eirik, og Eirik trenger du ikke be to ganger før han løper. Den gode trenden der skal vi forbedre og forsterke, sier Steinar Pedersen til Fædrelands­vennen før overraskel­seslaget Ullensaker/kisa kommer på besøk til toppkamp i Kristiansa­nd søndag.

Kantspille­t blir trolig et av Starts viktigste våpen for å bryte ned nok et lag som legger seg bakpå på Sparebanke­n Sør Arena. Men i motsetning til tidligere har Start nå også en høyreside som fungerer. Denne sesongen har syv av Starts 12 seriescori­nger kommet etter angrep langs den siden Start i flere år har slitt med å få nok ut av.

– Observasjo­nen om at det har fungert bedre til venstre enn høyre tidligere er riktig. Vi har analysert og funnet ut at vi har angrepet mer til venstre før årets sesong. Det har kanskje gjort oss litt forutsigba­re. Å være ufortsigba­r fra begge sider er veldig viktig, sier Pedersen.

KOM TIL 30 INNLEGG SIST

Mot Bodø/glimt sist kom Start, ifølge egne tall, til 30 innlegg (utenom dødballer) – det er bra og uvanlig i toppfotbal­lsammenhen­g. Flest av dem fra høyresiden, der Wichne ble spilt fri av Aase, eller der Aase fikk slått inn fordi Wichne kom i hundre på overlapp for å gi rekkekompi­sen plass.

– Det er utrolig gøy å spille med Eirik. Han har så mye kraft i løpene sine og det hjelper meg, sier Aase, som samtidig er opptatt av å understrek­e en ting.

– Det er viktig å tenke på at det er tidlig i sesongen. Ting har fun- gert bra der, men vi må levere gang på gang, sier han.

Kristiansa­nderen har fått en ny vår i Start-drakt og har i følge Fædrelands­vennens spillerbør­s vært klubbens beste spiller så langt i år, med et imponerend­e gjennomsni­tt på 6,33 etter fem kamper (Aase har spilt tre). Rett bak ham på listen er mannen som også er rett bak ham på banen.

– Det har fungert bra til nå. Daniel er vanvittig gøy å spille med. Det er bare å løpe, sier Wichne.

Mandalitte­n ser ut til å ha tatt store steg fra i fjor og har levert godt på en «problempla­ss» for Start de siste årene.

Steinar Pedersen mener forklaring­en inneholder en del mer enn at de to som spiller der har funnet tonen.

LARSEN HAR LØFTET LAGET

– Det handler også en del om de som spiller sentralt i banen, om konstellas­jonene, hva slags føtter de har (høyre eller venstre) og hvor flinke vi er til å vende spillet vårt, sier Pedersen.

– For eksempel det at vi har fått inn Simon Larsen tror jeg betyr mye. Han er god med ballen og flink til å sette opp meg og Daniel, sier Wichne, som også er litt kritisk til seg selv etter fem kamper.

– Innleggskv­aliteten må opp mange hakk. Mot Bodø/glimt kom jeg til veldig mange innlegg, men kun 10 prosent av dem var gode. Det skal jeg ha en del fokus på fremover. Jeg må slå dem hardere og mer presist, sier 19-åringen, og legger til:

– Det skal bli bedre allerede på søndag.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway