Fædrelandsvennen

Reo-coker får trolig debuten søndag

- HÅVARD KARLSEN

Den tidligere Premier League-kapteinen er i troppen mot Ull/kisa på Sparebanke­n Sør Arena i søndagens toppkamp i 1.divisjon.

Onsdag signerte Nigel Reo-coker en kontrakt ut sesongen med Start. 32-åringen, som blant annet har spilt for West Ham og Aston Villa i Premier League, fikk 75 minutter for Start 2 laget slo Fløy 5–3 samme dag.

Søndag er engelskman­nen i troppen når Jessheim-klubben Ull/kisa kommer på besøk til toppkamp på Sparebanke­n Sør Arena.

– Vi har ikke hentet ham inn for at han skal sitte på tribunen og se på. Vi skal ha en 18-mannstropp, og det er vel akkurat det antallet vi er per nå, sier Start-trener Steinar Pedersen og ler.

TRENGER TID

Han er klar på at Reo-coker trenger litt tid for å komme ordentlig i kampform. Midtbanesp­illeren har vært klubbløs siden januar 2016.

– Du ser at det bor en del kvaliteter i ham, du hører ham på trening, og du ser at det er en bra spiller. De andre hos oss er også i god form, og det er mange som presterer bra. Jeg synes at Erlend (Segberg, red. anm.) i Bodø tok et langt steg i riktig retning i forhold til de foregående kampene. Niels (Vorthoren, red.anm.) er anvendelig, og har gjort det bra på topp, sier Pedersen.

VET LITE OM ULL/KISA

Reo-coker er klar om han får sjansen.

– Selv om jeg ikke har spilt på en stund, så vet jeg hva som kreves for å presterer på dette nivået. Man mister ikke erfaringen, eller kvaliteten i spillet sitt. Det var bra at jeg fikk noen minutter for andrelaget, og nå er jeg klar, sier 32-åringen.

Han understrek­er at en overgang til nest øverste nivå i Norge ikke er noen nedtur for ham personlig.

– Man spiller sin beste fotball når man er glad, og når man trives. Det gjør jeg nå, sier Reo-coker.

– Det er litt annerledes enn å løpe ut i Premier League?

– Ja, det er det. Men det er fortsatt bare fotball. Alt handler om å spille, og å vinne kamper, sier Reo-coker.

– Hva vet du om Ull/kisa, laget deres skal møte?

– Jeg vet ikke altfor mye. Jeg vet hvordan de spiller, for jeg har sett litt video, og har vært i møter der vi har snakket om laget. Det kommer til å bli tett og jevnt, og de vil trolig satse en del på kontringer, sier ReoCoker.

 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Nigel Reo-coker får trolig sin debut for førstelage­t til Start søndag. Her er han i aksjon på fredagens trening.
FOTO: HÅVARD KARLSEN Nigel Reo-coker får trolig sin debut for førstelage­t til Start søndag. Her er han i aksjon på fredagens trening.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway