Fædrelandsvennen

Stafettsuk­sess før Holmenkoll­stafetten

- FINN KOLLSTAD, Kristiansa­nd Løpeklubb

Kristiansa­nd Løpeklubb presset favoritten Gular fra start til mål i den tradisjons­rike Ask-stafetten.

Kristiansa­nd Løpeklubb var invitert som gjestelag til Ask-stafetten, som ble arrangert for 65. gang på Askøy utenfor Bergen. Det var ventet tøffe dueller med både Bergensklu­bbene Gular IL og Gneist, som begge sikter mot medaljer under årets Holmenkoll­stafett i Oslo 13. mai.

Kristiansa­nd løpeklubb har som ambisjon om å løpe inn blant de seks beste lagene på årets stafett, og ville bruke Ask-stafetten som en nyttig gjennomkjø­ring. Til alles overraskel­se klarte løpe- klubben å presse forhåndsfa­voritten Gular fra start til mål.

På første etappe vekslet Bendik Skaalerud to sekunder bak Bergen-laget og sendte ut Kristian Tjørnhom, som løp 10 km under Sentrumslø­pet to dager før, ut i duell med Vidar Dahle. Kristian vekslet sju sekunder bak da han sendte det unge talentet Sigurd Tvedt ut på kortetappe­n, som løp inn til ny løyperekor­d på 47 sekunder. Her knappet han inn to sekunder på Bergensklu­bben.

Erik Udø Pedersen fikk da en god duell med den ferske norgesmest­eren i terrengløp, Marius Vedvik, på den 1700 m lange etappen i kupert terreng. De løp like fort, og den ferske vinneren av årets sentrumssp­rint, Håkon Mushom, gikk ut fem sek- under bak Gular. Håkon løp også en strålende etappe og knappet inn tre sekunder på lederlaget og sendte ut 18 år gamle Benjamin Malz i rygg på Gular. Malz satte fart, og 200 m før mål var Benjamin oppe i tet. Han måtte derimot gi tapt for 800 m spesialist­en Sondre Dingsør inn mot mål.

Ask- stafetten har lange tradisjone­r, og det var Osloklubbe­n Tjalve som hadde løyperekor­den i den tøffe løypa på 14:37. I den tøffe duellen med Gular løp laget fra Kristiansa­nd Løpeklubb 11 sekunder raskere enn den tidligere løyperekor­den fra 1997, men var altså sekundet bak Gular som nå har den nye løyperekor­den på 14:25.

?? FOTO: BREDE SKAALERUD ?? Kristiansa­nd Løpeklubbs lag i Askstafett­en. Bendik Lillemoen Skaaleud, Kristian Tjørnhom, Sigurd Tvedt, Erik Udø Pedersen, Håkon Mushom, og Benjamin Malz.
FOTO: BREDE SKAALERUD Kristiansa­nd Løpeklubbs lag i Askstafett­en. Bendik Lillemoen Skaaleud, Kristian Tjørnhom, Sigurd Tvedt, Erik Udø Pedersen, Håkon Mushom, og Benjamin Malz.