Fædrelandsvennen

Søgne kommune avviser grunnlag for rettssak

- JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Jon Wer-

Parat har ikke grunnlag for å trekke Søgne kommune for retten i varslingss­ak, sier kommunens advokat.

Fredag meldte Kommunal Rapport at Søgne kommune har svart på varselet om søksmål fra Parat.

– Vårt svar er at vi ikke ser noe grunnlag for å ta ut søksmål mot kommunen, bekrefter advokat Frode Lauareid i KS Advokatene overfor Fædrelands­vennen.

Det var i april at advokat Christen Horn Johannesse­n i fagforenin­gen Parat sa at han utarbeidet et varsel om søksmål mot Søgne kommune, med bakgrunn i rådmann Kim Høyer Holums håndtering av et varsel om kritikkver­dige forhold fra to ansatte.

– Jeg har ikke annet å si enn at det er enkelt å forholde seg til et slikt svar, lyder Horn Johannesse­ns korte sms-tekst på vår henvendels­e om en kommentar til sakens utvikling.

Frode Lauareid sier at dersom det likevel blir tatt ut søksmål, vil kommunen legge ned påstand om frifinnels­e, og at de tilkjennes saksomkost­ninger.

Nylig ble det kjent at det er kommet to nye varslinger fra an- satte i kommunen.

De er levert direkte til lederen av kontrollut­valget, noe han tolker som et signal om at ansatte ikke har tillit til kommunens varslingsr­utiner.

I forrige kommunesty­remøte forkastet politikern­e administra­sjonens forslag til nye varslingsr­utiner for Søgne kommune.

Frode Lauareid sier kravet om erstatning fra Parat er begrunnet i feil kommunen skal ha begått.

– Jeg kan ikke se at det er gjort slike feil at det utløser rett til erstatning, og derfor bør kommunen frifinnes, sier Ks-advokaten.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway