Fædrelandsvennen

Skolen er ikke TV2!

- ELEV På DVERGSNES SKOLE

På Dvergsnes skole har vi talentkonk­urranse annet hvert år. Den heter talentiade­n. Jeg meldte meg på, for jeg liker å opptre.

●● Først skulle det være audition. Bare de som går videre fra audition, får være med.

Jeg synes det er dumt at vi har audition på Dvergsnes skole før talentiade­n. Jeg synes at alle som vil skal få være med i finalen og så er det en som vinner til slutt. Da får alle som vil glede av å opptre og vise det de kan. Skolen er for alle!

Tenk om det skulle være «audition» før fotballkam­p! Bare de som scoret flest mål fikk være med på den ekte fotballkam­pen og fikk medalje. Da hadde mange sluttet på fotball! På skolen kan vi ikke slutte selv om vi synes det skjer urettferdi­ge ting der. Derfor skal skolen gjøre slik at alle skal få være med! Vi lærer hele tiden at vi skal ta alle barna med på leken, men lærerne utestenger barn fra å opptre.

Jeg har til og med mistet troen på at jeg har talent for å opptre! Heldigvis får jeg lov å opptre på Kulturskol­en og Kilden! Jeg øver hver uke hele året. Lærerne der viser meg hvordan jeg skal gjøre det. På Dvergsnes skole hjalp ingen av lærerne oss med øving. Noen elever øvde i friminutte­ne. De som var i en gruppe, kunne jo gjøre det uten at det ble flaut. Men jeg var alene fordi vennene mine ikke torde å opptre. Jeg kunne ikke øve alene i friminutte­ne! Det ville vært flaut. Jeg valgte å leke med vennene mine. Skolen er ikke TV2! Derfor synes jeg Dvergsnes skole skal la alle som meldte seg til audition, få opptre på talentiade­n!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway