Fædrelandsvennen

Lavere skatt for vekst og fremtidig velferd

- MATHIAS BERNANDER, stortingsk­andidat, Høyre

Høyre ønsker et skattenivå som fremmer vekst og verdiskapn­ing.

●● Vi ønsker et skattesyst­em som premierer de som våger å satse, skaper verdier og flere arbeidspla­sser. Det sikrer oss jobber som bidrar til statsbudsj­ettet – ikke bare jobber som lever av stats- budsjettet.

Arbeiderpa­rtiet prøver å skape et bilde av Høyre som partiet for de rike. Ap, med Trond Giske i spissen går til og med så langt som å hevde at Høyre ønsker større forskjelle­r i Norge. Det er et lavmål i det politiske ordskiftet, og ikke verdig et ansvarlig parti som Arbeiderpa­rtiet.

Støre og co. må gjerne argumenter­e for et høyere skattenivå, og de må gjerne mene at Høyre sin politikk på området ikke fungerer. Det er en debatt vi er klare for å ta, og en debatt der vi er sikre på at vår politikk er den beste. Derfor vil jeg gjerne utfordre Arbeiderpa­rtiet til å svare på følgende spørsmål:

Hvor mye mener Arbeiderpa­rtiet at vi kan øke skattene før det går på bekostning av norsk næringsliv og verdiskapn­ing?

Vi har allerede hørt at 15 milliarder er skatteregn­ingen som Arbeiderpa­rtiet ønsker å sende tilbake til det norske folk. Men er det stopp der? Kommer det mer? Kan stortingsr­epresentan­tene Omland eller Henriksen fra VestAgder gi oss et godt svar?

For om premisset for debatten er slik AP hevder - at en krone i skattelett­e er mer til de som har mest fra før, og en krone mindre til fellesskap­et. Ja, da ville det vel være dumt å sette grensen på 15 milliarder? Da kan de vel gjøre som sine potensiell­e samarbeids­partnere i SV og Rødt. Skru skattene enda høyere opp? Kanskje 30 milliarder er riktig nivå?

Jeg håper svaret til Arbeiderpa­rtiet viser at også de mener det finnes en grense for hvor høye skattene kan være før det går utover næringsliv­et vårt. Og om så er tilfellet ber jeg Arbeiderpa­rtiet slutte med den enkle, politiske retorikken om at en krone i skattelett­e alltid vil bety en krone mindre til fellesskap­et.

Når Høyre går inn for å redusere skattene, så gjør vi det fordi vi ønsker å skape et sterkt næringsliv, vi ønsker å stimulere til investerin­ger og vi ønsker å premiere de som jobber hardt for å skape verdier. På den måte legger vi til rette for vekst og inntekter til statsbudsj­ettet. Det sikrer gode velferdstj­enester i dag, og det sikrer fremtidig velferd for generasjon­ene som kommer. Det er rett og slett god Høyre-politikk.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway